razvan chereches

Răzvan Cherecheș: Relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare

Guvernul României a decis ca primul pas spre normalitate să fie făcut din 15 mai, când se va renunța la restricțiile de circulație pe timp de noapte și la purtarea măștii în spațiile exterioare.

Răzvan Cherecheș, profesor de sănătate publică la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca și fost consilier onorific în cadrul Ministerului Sănătății, își exprimă îngrijorarea pentru aceste măsuri. El consideră că renunțarea la mască pentru întreaga populație va duce la scăderea interesului pentru vaccinare.

„corect = renuntarea la masti pentru cei vaccinati (CDC in SUA)

incorect = renuntarea la masti in exterior pentru toata lumea (Romania)

daca le dai studentilor un test si le dai 10 tuturor, indiferent daca au invatat 10 ore sau nu au invatat deloc – nimeni nu va mai invata nimic pentru testul urmator

liderii nostri nu au curajul si responsabilitatea sa ia deciziile corecte, sunt prea preocupati sa nu se supere oamenii!

relaxarea purtarii mastii pentru toti va duce la scaderea ritmului de vaccinare si va induce ideea falsa ca lucrurile au revenit la normal!

relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinati ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) si i-ar fi stimulat pe restul sa se vaccineze

https://www.wsj.com/…/fully-vaccinated-people-can-stop…scrie acesta pe Facebook.

Cherecheș, cunoscut și ca „profu de sănătate publică”, de la începutul pandemiei de Covid-19 și până în prezent a vorbit deschis despre toate aspectele pandemiei într-o serie de filmulețe scurte pe înțelesul tuturor. Acesta specificat într-o postare ulterioară că este de acord cu relaxarea unor măsuri, dar pentru cei vaccinați, nu pentru toți românii.

„s-ar putea să nu fi fost suficient de clar în postarea mea anterioară ?

este foarte bine că se renunță la măști în spațiile deschise (cu excepția spațiilor deschise aglomerate, nu există dovezi care să arate transmitere semnificativă în exterior)

persoanele vaccinate ar trebui să poată renunța la măști și în spațiile interioare (evenimente, spectacole, săli de sport, …) – vedeți decizia CDC în SUA

relaxarea actuală este oportună și corectă – problema este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină rimtul de vaccinare și să ne protejeze de restricțiile posibile din toamnă datorită valului 4

https://www.nytimes.com/…/coronavirus-masks-cdc.html…a continuat acesta tot pe Facebook.

Comentarii

ULTIMELE articole: