nello construct

Răspunsul IPJ Cluj în cazul șefului Poliției Câmpia Turzii: Nu se află în derulare o anchetă internă…

Informațiile cum că minora care a stat la baza condamnării lui Ovidiu Rusu, de fapt ar fi fost obligată de șefeul poliției Câmpia Turzii pentru a depune declarații false, a „zguduit” întreaga comunitate, acest lucru fiind ceva destul de rar întâlnit în justiție.

Citește tot aici: Șoc: Minora care a stat la baza condamnării lui Ovidiu Rusu susține că a fost forțată de șeful Poliției Câmpia Turzii să dea declarații false, că a întreținut relații sexuale!

Ce a spus IPJ Cluj la momentul în care informațiile au fost făcute publice?

Ulterior, Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a venit cu un răspuns, dat fiind faptul că este vorba despre șeful Poliției Câmpia Turzii, Doru Costin Vulpescu, însă răspunsul lor nu a fost pe măsura așteptărilor oamenilor.

Mai exact, IPJ Cluj a transmis anumite date pe care toți le știau deja, nespecificând clar dacă se va lua sau nu o măsură la nivelul insituției.

Citește tot aici: IPJ Cluj vine cu precizări în cazul șefului Poliției Câmpia Turzii, care ar fi obligat o minoră să dea declarații false despre Ovidiu Rusu!

Minora poate fi în pericol

Primul răspuns al celor de la IPJ nefiind satisfăcător, am realizat un material de opinie, în care prezint că indiferent de cine a fost cel care a obligat-o pe fata în cauză să depună declarații mincinoase, minora se poate afla într-un adevărat pericol.

Citește tot aici: Ilinca Dandoczi: Cum a reușit IPJ Cluj să spună NIMIC referitor la cazul lui Ovidiu Rusu!

Temerile noastre s-au și adeverit în momentul în care minora implicată ne-a scris și ne-a povestit prin ce este nevoită să treacă acum că, așa cum susține ea, a spus adevărul.

Aceasta ne-a povestit că din cauza presiunilor și amenințărilor făcute de familia sa, a fost nevoită să plece de acasă și să se ascundă. De asemenea, ne-a mai spus că nu poate dormi noaptea și că îi e frică de fiecare dată când vede o mașină de poliție.

Ulterior, am realizat, cu acord ei, un articol cu mărturia minorei, în speranța că autoritățile își vor face treaba și demersurile vor fi accelerate.

Citește tot aici: Minora implicată în cazul lui Ovidiu Rusu, vorbește despre situația în care se află acum: Pe mama nici în … nu o doare de mine! (VIDEO)

DNA Cluj și IPJ Cluj

Având în vedere toate aceste informații, TurdaNews a transmis două cereri în baza Legii 544/2001, una la IPJ Cluj și una la DNA Cluj, prin care am solicitat să ni se comunice dacă există sau nu o anchetă în acest sens, ținând cont că dacă ceea ce spune tânăra este adevărat, șeful Poliției Câmpia Turzii, Doru Costin Vulpescu, ar putea fi acuzat de fapte foarte grave.

DNA Cluj ne-au răspuns foarte repede la solicitare, cale pe care le mulțumim pentru promtitudine, comunicând faptul că la acest moment „pe rolul DNA – Serviciul teritorial Cluj nu se află în lucru vreun dosar penal care să aibă ca obiect cele precizate de dvs. în cerere.”

Citește tot aici: DNA Cluj răspunde cu privire la acuzațiile aduse asupra șefului Poliției Câmpia Turzii: Aspectele menționate nu întrunesc…

Acum, la mai mult de o săptămână de la trimiterea cererii de către TurdaNews, a venit și IPJ Cluj cu un răspuns, comunicându-ne că „la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj nu se află în derulare o anchetă internă cu privire la cele menționate în solicitare.”

„Ca urmare a solicitării dumneavoastră, formulate în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, înregistrată la Compartimentul de Relaţii Publice cu numărul 543.136/24.10.2023, vă comunicăm următoarele:

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj nu se află în derulare o anchetă internă cu privire la cele menționate în solicitare.

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în soluționarea cererilor ce intră în sfera informaţiilor de interes public” – este răspunsul celor de la IPJ Cluj

De ce poate fi acuzat Doru Costin Vulpescu?

De asemenea, vă reamintim că dacă cele declarate de minora implicată în acest caz, s-ar dovedi că sunt adevărate, Doru Costin Vulpescu ar putea fi acuzat pentru săvârșirea infracțiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, instigare la represiune nedreaptă în modalitatea participației improprii, inducerea în eroare a organelor judiciare în forma instigării și abuz în serviciu.

De asemenea, vă lăsăm și o descriere a cuvântului CORUPȚIE:

„Corupția reprezintă folosirea abuzivă a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: