RAR-ul a venit din nou la Turda… Pentru amenzi

nello construct

Poliţia rutieră din Turda a efectuat miercuri o acţiune comună cu Registrul Auto Român finalizată cu suspendarea a trei certificate de înmatriculare şi sancţionarea a 8 şoferi pentru diverse neconformităţi. „Cartierul general” a fost stabilit în apropierea Colegiul Tehnic din Turda Nouă, poliţiştii verificând cu precădere dotarea pentru iarnă a conducătorilor auto (cauciucuri), dar şi existenţa trusei de prim ajutor sau emisiile de noxe.

 

Agentul principal Liviu Maier de la poliţia rutieră Turda spune că în această perioadă vor fi verificaţi toţi conducătorii auto în ceea ce priveşte dotarea cu cauciucuri de iarnă a maşinilor, cei care deţin anvelope deteriorate vor fi aspru sanţionaţi, luna noiembrie fiind o lună cu temperaturi variabile, care pot trece uşor spre cele de iarnă iar zăpada nu va întârzia să apară.

 

Ministerul Transporturilor a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă privitor la modificarea Codului Rutier (OUG 195 2002) a cărui principală prevedere este obligativitatea montării anvelopelor de iarnă în perioada cuprinsă între 1 noiembrie şi 31 martie.  Ordonanţa va deveni efectivă după ce va fi adoptată de către Guvern, iar Ministerul Transporturilor va publica normele de aplicare.

 

În cazul autovehiculelor cu masă maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, anvelopele trebuie montate pe toate roţile, iar la cele cu masă mai mare trebuie să le aibă pe axele de tracţiune. Şoferii amatori care nu le deţin riscă amenzi în echivalenţa a 9-20 puncte amendă.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: