Purtarea măștii la Untold. Ce zic organizatorii despre măsurile impuse?

EE5BCF62-9F73-48FA-B98F-1CDC0313E02C

Astăzi, 9 septembrie, începe unul din cele mai așteptate evenimente ale anului, iar Edy Chereji, directorul Untold a vorbit despre provocările întâmpinate în acest an și despre modul de desfășurare al ediției din acest an.

„E o perioadă extraordinar de frumoasă, mai ales după doi ani de pauză. Ne-am revăzut cu toții, întreaga echipă, continuăm pregătirile pe care le-am început de la distanță. Am spus-o de mai multe ori că sunt implicați mii de oameni în organizare.  La Cluj estimăm că sunt aproximativ 12 mii de oameni care lucrează la festival. E o atmosferă foarte frumoasă. De-abia așteptăm să ne reîntâlnim și cu fanii”, a declarat Chereji într-un interviu pentru hotnews.ro.

Unul dintre cele mai discutate aspecte ale festivalului este legat de purtarea măștii de protecție.

„Lucrurile stau în felul următor. Noi ca organizatori avem obligația de a permite accesul la intrarea în festival doar persoanelor care poartă mască. În cazul în care nu au mască, vom avea pregătite măști, să le putem oferi la intrare.  Mai apoi, în tot perimetrul festivalului vom avea mesaje prin care vom îndruma oamenii să poarte această mască. Bineînțeles că mai departe fiecare individ e responsabil. El decide în privința felului în care utilizează mască. Noi avem în jur de 80% dintre participanți vaccinați sau trecuți prin boală. Deci cred că aceste persoane vor veni cu o oarecare dorință și încredere că sunt în siguranță. Fiind un spațiu deschis, iar masca nu mai e obligatorie nicăieri în spațiu deschis, probabil unii oameni vor decide să nu o poarte.  Dar noi avem datoria să le comunicăm ce impune legea în această perioadă”, a adăugat acesta.

Edy Chreji a fost întrebat în cadrul interviului și dacă un participant poate fi dat afară de la festival în cazul în care nu poartă mască de protecție.

„Nu există o astfel de prevedere de care să am cunoștință. Dar cred că această întrebare trebuie adresată autorităților. Jandarmeriei și așa mai departe, cei care sunt în măsură să aplice legea”, a răspuns Chereji.

Sursa: Monitorul Cluj

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top