nello construct

PSD Câmpia Turzii acuză că primarul Lojigan își mai face o casă, sugerând că ia comisioane pentru lucrări! Câte case are Lojigan?!

PSD Câmpia Turzii a declanșat un atac virulent la adresa edilului din Câmpia Turzii, care este acuzat că intenționează să-și mai facă o casă, pe lângă cele două pe care le-ar avea și care ar fi fost ridicate în perioada în care în municipiu s-au derulat unele investiții.

”Și uite așa, încă o dată, se confirmă un adevăr universal: când plouă cu bani publici, par să înflorească CASE PRIVATE. Nu mai puțin de 18,5 milioane de lei se pregătesc să se reverse în odăile trezoreriei municipale, iar străzile orașului se pregătesc să devină… Ei bine, să rămânem la faza de „pregătire”, căci finalizarea e o poveste pentru alta dată.

Pe când listele de străzi se umplu de promisiuni de asfalt, se zvonește că și planurile constructorilor de case prind viață. După ce și-a demonstrat talentul în a edifica nu una, ci DOUĂ CASE de când este la cârma orașului, primarul nostru pare că nu se mulțumește cu puțin. De ce să te oprești când ești în formă și betonul încă ține?

Cele două case anterioare? Simplu preludiu, se pare. Se întrevede în zare o a TREIA CASĂ, un edificiu care să răsune, poate, nu doar de ecoul asfaltărilor, ci și de acel al comisioanelor. Pentru că, să fim sinceri, ce este mai solid în fundația unei noi case decât câteva milioane bine investite?

Așa că, în timp ce noi, simplii muritori, calcăm pe trotuarele crăpate, putem privi în sus spre zidurile înălțate ale domnului primar și să visăm la o zi în care și străzile noastre vor fi pavate cu altceva decât intenții. Dar până atunci, stăm și admirăm cum se construiește, cu comisioane și betoane, nu doar o casă, ci un întreg monument al ironiei.”, acuză PSD Câmpia Turzii.

Conform propriei declarații de avere, primarul Dorin Lojigan susține că are doar 1% dintr-o casă de locuit, dobândită în anul 2021, în cel de-al doilea mandat al său. Deci, dacă social-democrații au elemente prin care ar putea demonstra că Lojigan are cel puțin 2 case, acum e momentul să scoată aceste dovezi, pentru a se lămuri lucrurile! Mai ales că, conform propriilor sale declarații de avere, mandatele de primar mai mult l-au ”sărăcit”, pierzând o casă de vacanță și un apartament.

Extras din declarația de avere depusă în anul 2023.
Extras din declarația de avere depusă în anul 2016.

Cea mai coruptă administrație locală PNL?!

Într-o altă postare, social-democrații din Câmpia Turzii susțin că guvernarea locală a PNL este una dintre cele mai corupte și dau câteva exemple în acest sens.

”Actuala administrație locală PNL din Câmpia Turzii nu este doar o pată neagră pe harta administrativă a României post-decembriste, ci reprezintă un adevărat model negativ de cum să nu guvernezi o localitate. Acuzele grave care i se aduc nu sunt rodul unei imaginații hiperbolice, ci rezultatul unei realități amare, palpabile în fiecare colț al orașului.

Primarul, cu două case construite ca monumente ale avuției sordide, pare să fie emblema corupției îngăduite, dacă nu chiar încurajate.

Angajările politice se numără cu sutele, transformând Primăria într-un soi de panopticum PNL, unde competența este oarbă și loialitatea partidului este regina.

Se spune că 10 milioane de euro au fost împrumutați nu pentru publicul larg, ci pentru a susține camarila PNL, creându-se astfel un abis financiar ce va fi greu, dacă nu imposibil, de traversat în anii următori.
În rândul consilierilor locali PNL, condamnările penale sunt așternute pe hârtie ca un avertisment pentru oricine are curajul să privească…

Mai mult, unii dintre aceștia au fost dovediți turnători la fosta Securitate comunistă, dând o lovitură de grație oricărei speranțe de moralitate în administrație.

Antreprenorii și investitorii imobiliari, acei oameni de afaceri care ar putea aduce o schimbare reală și progres, sunt hărțuiți și împinși la disperare, în timp ce politrucii traseiști sunt recompensați pentru loialitatea lor oarbă.

Eșecul în educație este recompensat cu poziții de conducere, cum ar fi cazul repetenților în școala reabilitării politice care acum politizează asociația pensionarilor.

“Complexul Trei Lacuri” este un simbol al delapidării, cu pierderi de peste 30 de mii de lei făcute de către un membru marcant PNL, în timp ce Domeniul Public suferă sub greutatea achizițiilor de utilaje oneroase.
Societățile comerciale se clatină între insolvență și faliment, fiind o altă dovadă a incompetenței și corupției administrației locale.

Clubul Sportiv Municipal (CSM), odinioară mândria orașului, acum este doar o ruină a actelor de corupție, cu un dosar penal pe fondurile primăriei ce pare să fie ultimul cui în coșciugul său.

Și, de parcă toate acestea nu ar fi de ajuns, Spitalul municipal, locul unde viața ar trebui să fie cea mai prețuită, a devenit un loc politizat, unde eșecurile administrației se măsoară în vieți omenești pierdute.
În concluzie, administrația PNL din Câmpia Turzii a făcut din oraș un etalon al corupției, un exemplu despre cum interesul public este eclipsat de cel personal și de cel al partidului.

Este un apel la trezire pentru cetățeni, o provocare de a cere mai mult și de a respinge acest model de guvernare care a demonstrat o incompetență crasă și o lipsă totală de etică.”, este mesajul PSD Câmpia Turzii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: