Propunere legislativă de modificare a Legii 80/1995, de la PSD Turda

foto_042011_initiativa-psdturda

Prin conferirea acestei categorii a şansei unei cariere militare reale adaptate nevoilor şi necesităţilor Armatei, urmărim încurajarea, stabilizarea şi evitarea migrării acestei categorii militare, profesionişti formaţi, către sectorul civil, susţin iniţiatorii, Ciprian Arion şi Cristian Arion.

“Consideram că se impune respectarea reală şi efectivă  si pentru aceasta categorie de personal a ierarhiei gradelor militare, a stagiului minim in grad, precum şi revenirea gradului de sergent ca fiind cel mai înalt grad pe care îl pot obţine soldaţii şi gradaţii.

Împotriva acestei recunoaşteri stă o aparentă problemă: soldaţii şi gradaţii voluntari nu au absolvit o şcoala militară. Această problemă nu există în fapt, datorită faptului că soldaţii şi gradaţii voluntari, cu o vechime mai mare de 5-6 ani, în marea lor majoritate au absolvit cursuri de specializare, la care se adaugă şi experienţa profesională, iar tinerele promoţii de soldaţi şi gradaţi sunt absolvenţi ai unui curs de formare”, se mai precizează într-un comunicat de presă al PSD Turda.

Proiectul legislativ s-a bucurat, înca de la început, de sprijinul, susţinerea şi promovarea de către preşedintele PSD Turda, Cristian Matei si de către senatorul PSD, Alexandru Cordoş.

Ambii au înţeles necesitatea recunoaşterii şi pentru această categorie de personal militar a drepturilor şi libertăţilor, nu doar a obligaţiilor. În prezent proiectul de modificare al Legii 80/1995  se află pe masa parlamentarilor social democraţi pentru ca drepturile personalului militar să devină o realitate.

„Propunerea legislativa elaborata de cei doi (fiind proiectul lor de suflet), s-a născut din dorinţa lor de a lupta pentru drepturile şi libertăţile celor din rândurile cărora au plecat, si care nu pot lupta pentru drepturile lor.

Vă mărturisesc că din momentul în care am aflat despre intenţia şi motivaţia domniilor lor, despre nedreptatea cu care se confruntă soldaţii şi gradaţii voluntari, precum şi despre inexistenţa unei juste apărari a personalului militar, proiectul lor a devenit şi proiectul meu de suflet. Deşi nu am activat în cadrul Armatei, în mine s-a născut în mod firesc următoarea întrebare: Militarii angajaţi pe bază de contract care sunt in teatrele de operaţii acum, reprezentând cu onoare România, nu sunt militari? Dar cei căzuţi la datorie? Ce să spunem unei familii care şi-a pierdut fiul, soţul, tatăl? Sau recunoaşterea valorii lor e numai post-mortem?”, a declarat preşedintele PSD Turda, Cristian Matei.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top