Proiectul EcoExploratorii formează o nouă generație de tineri pasionați de mediu!

nello construct

Asociația Club Științific din Turda desfășoară în perioada iulie – octombrie, proiectul „EcoExploratorii’’, prin care urmărește să transforme 12 voluntari, în activiști de mediu. Aceștia vor vor derula o campanie de conștientizare cu privire la protecția mediului, cu scopul de a educa comunitatea cu privire la protecția mediului și comportamentele umane dăunătoare. „EcoExploratorii’’ este un proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Acest proiect a pornit din nevoia tinerilor de a avea acces la educație interactivă în materie de mediu, deoarece toată lumea știe cât de importantă este natura din jurul nostru și cât de important și necesar este să avem grijă de ea.

Alături de o echipă o echipă de voluntari dedicați, s-a realizat primul demers educativ al proiectului. În cadrul acestuia, voluntarii au participat la un curs care i-a învățat cum să organizeze campanii eficiente de mediu pe platformele de social media.

Voluntarii au avut ocazia să studieze efectele comportamentului uman asupra mediului înconjurător, utilizând aparate de măsurare a calității acestuia. Această experiență practică le-a permis să înțeleagă mai bine impactul pe care acțiunile cotidiene îl au asupra planetei și să dezvolte competențe pentru a educa și sensibiliza comunitățile din jurul lor cu privire la aceste probleme.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, social, mediu, sănătate, cultural. Valoarea totală a programului este de 500.000 de euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor publice de învățământ preuniversitar și grupurilor informale/de inițiativă.

„Suntem mândri să vedem entuziasmul și dedicarea cu care voluntarii noștri s-au implicat în acest curs și au învățat să utilizeze platformele de social media ca instrumente eficiente pentru a promova schimbările pozitive în ceea ce privește mediul. Prin înțelegerea  impactului nostru asupra mediului și folosind mijloacele de comunicare moderne, suntem convinși că acești tineri vor contribui semnificativ la promovarea sustenabilității și protejarea mediului înconjurător în comunitățile lor.” – transmite coordonatorul de proiect, Ligia Mînican.

Contact:

Pentru a afla mai multe și pentru a fii la curent cu următoarele etape ale proiectului, urmăriți paginile de social media ale asociației: Go Science Turda (Facebook) și @go.science.turda (Instagram).

Despre organizație:

Asociația Club Științific Turda este un club științific local, situat în oraşul Turda, care le oferă tinerilor activităţi ştiinţifice interactive şi care, promovează în acelaşi timp implicarea şi diversitatea în domeniul ştiinţific.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: