m install
petlinii
nello construct

Proiect Comenius la şcoala din Copăceni

zamblau eugen
floris

Începutul de an atrage după sine o serie de proiecte ambiţioase pentru şcoala “Simion Balint” din localitatea Copăceni. Unul dintre aceastea se referă la schimbul cultural realizat în colaborare cu o localitatea din Danemarca.

 

 

Referitor la noul Program de învăţare pe tot parcursul vieţiii, Parteneriatele şcolare sunt continuatoarele Parteneriatelor şcolare Comenius 1 din Programul Socrates II. Aceste parteneriate au ca scop consolidarea dimensiunii europene în educaţie prin promovarea activităţilor de cooperare între şcoli.

 

În acest context, directorul şcolii, Augustin Duca, ne-a mărturisit că în cadrul proiectului vor fi evidenţiate trediţiile culturale specifice zonei, se va pune accentul pe o mai bună cunoaştere a limbii engleze, un schimb de experienţă care să ajute elevii celor două localităţi în deprinderea aptitudinilor necesare procesului educaţional. “Noi am fost anul trecut în vizită la ei. La rândul lor şi aceştia au vizitat România şi bineînţeles localitatea Copăceni. Dacă va fi câştigat proiectul Comenius, vom obţine 16.000 euro, bani pe care îi vom folosi şi pentru a organiza o excursie în oraşul Skive din Danemarca pentru a ne familiariza cu traediţiile din zona respectivă” spune Duca.

 

Acum, elevii şcolii alături de profesori lucrează intens la acest proiect care trebuie depus la ministerul de resort până pe 15 februarie a.c, urmând să fie evaluat de o comisie şi trimis mai departe la Bruxelles pentru reevaluare, răspunsul definitiv ajungând la cunoştinţa iniţiatorilor, adică abia în primăvara acestui an prin luna aprilie.

 

Schimburile interculturale nu se opresc aici. Directorul Duca, aşteptând o invitaţie din partea unei univeristăţi din Belgrad, reprezentanţii acesteia vizitând localitatea Copăceni anul trecut cu ocazia zilelor şcolii.

 

Grădiniţa cu program prelungit devine şi ea realitate!

 

Recent s-a primit de la minister aprobarea necesară derulării proiectului –“grădiniţă cu program prelungit”. Aceasta va fi construită tot pe acelaşi teren unde acum funcţionează şcoala şi actuala grădiniţă cu program normal. Orarul va fi de la 8-17, dând posibilitatea părinţilor să-şi urmeze nestingheriţi activităţile cotidiene, personalul care se va ocupa de copii urmând să fie garantul siguranţei acestora. “ S-a primit deja avizul comisiei de specialitate de la minister. Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj ne-a trecut pe programul de investiţii din acest an, iar dacă totul merge bine, în acestă primăvară vom avea şi banii necesari demarării proiectului” explică Duca. Vor fi două grupe a câte 20 de copii, deja existând 32 de cereri din partea părinţilor dornici să-şi lase copii la o astfel de grădiniţă. Suma investiţiei se ridică la 33.000 euro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: