Progres insignifiant al lucrărilor pe Autostrada Sebeș-Turda

lucrari autosebes

Lucrările pe lotul II al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud,  avansează extrem de greu.  Sunt lucrări de care constructorul nu se poate apuca din cauza exproprierilor suplimentare încă nerealizate sau a utilităților nerelocate spune Asociația Pro Infrastructură. Asociația a postat și o filmare cu stadiul lucrărilor.

„Acum două zile am realizat o filmare din avion de pe lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda (24,25 km). Deși condițiile meteorologice din ultimele săptămâni au fost ideale pentru execuție, constructorul (Aktor) avansează într-un ritm extrem de lent, mobilizarea fiind una nesemnificativă.

Promisiunile din ultimele luni (venite atât din direcția CNAIR, cât și din cea a constructorului) au fost extrem de optimiste. Realitatea din teren este dezamăgitoare, chiar dezastruoasă pe alocuri. Ne întrebăm contrariați cum de anumiți antreprenori generali sunt amenințați sistematic cu rezilierea pentru mobilizare slabă, iar în cazul de față șantierul parcă înghețat în timp nu produce nici cea mai mică reacție oficialilor CNAIR.

Sunt lucrări de care constructorul nu se poate apuca din cauza exproprierilor suplimentare încă nerealizate sau a utilităților nerelocate. Totuși, acolo unde poate se poate munci, nici nu se cunoaște că autorizația de construire este obținută de mai bine de 2 ani de zile. În acest timp, un constructor serios ar fi ajuns la nivel de strat intermediar de asfalt sau structuri aproape finalizate. Aktor abia a reușit să iasă din pământ cu o parte din terasamente sau cu pilele structurilor, ridicând grinzi doar pe podurile și pasajele mici.

Solicităm responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și celorlalți decidenți să urgenteze emiterea deciziei de expropriere pentru terenurile suplimentare, a autorizației de construire și a avizelor pentru relocarea utilităților.

În plus, cerem ferm CNAIR să își asume public o poziție referitoare la avansul insignifiant al lucrărilor din ultima perioadă, luând măsurile necesare. Orice tergiversare este o bătaie de joc față de bugetul de stat, fondurile europene nerambursabile și față de șoferii care își doresc să circule cât mai rapid pe această autostradă, evitând calvarul de pe DN1” solicită API.

SURSA: alba24.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top