Profesorii au dat în judecată Consiliul Local Câmpia Turzii!

Mai mulţi profesori din Câmpia Turzii au acţionat în instanţă Consiliul Local din localitate. Ei solicită acordarea drepturilor salariale rezultate prin aplicarea tranşelor suplimentare de vechime, prevăzute în art. 50 alin. 1 şi 2 din Legea 128/1997 şi obligă Consiliul Local la alocarea fondurilor necesare plăţii drepturilor salariale.

O altă categorie este reprezentată de cadrele didactice care solicită acordarea drepturilor salariale rezultate din aplicarea coeficientului de multiplicare I pentru pentru anumite perioade, conform Legii 220/1997.

 

Practic, pe rolul Tribunalului Cluj au fost înregistrate nu mai puţin de 13 procese în care 86 de cadre didactice îşi cer drepturile salariale. Cadrele didactice sunt reprezentate de Sindicatul Liber al Învăţământului Preuniversitar Clujean. Ele provin de la mai multe unităţi de învăţământ din localitate: Liceul Teoretic Pavel Dan, Grădiniţa „Lumea Prichindeilor”, Şcoala Iuliu Deac, Grădiniţa „Armonia”, Grădiniţa „Pinochio”, Şcoala Mihai Viteazul, Şcoala Avram Iancu, Grădiniţa „Poiana Fermecată”.

 

Un alt dosar, în care Sindicatul Liberal Învăţământului Preuniversitar Clujean a dat în judecată Consilioul Local se referă tot la plata unor diferenţe de drepturi salariale neacordate rezultate din neaplicarea Legii 221/2008.

Comentarii

ULTIMELE articole: