nello construct

Profesoara din Turda, Adela Stan, a cărei poveste în care a fost a stat la baza unui film, vorbește despre film și nu numai! (VIDEO-INTERVIU)

Filmul care spune povestea profesoarei din Turda, Adela Stan, ostracizată de conducerea Colegiului Mihai Viteazu pentru că a recomandat la clasă vizionarea unui film care îi avea ca protagoniști pe poeții francezi Rimbaud și Verlaine va rula la Cluj, peste câteva zile.

”În 2017, o profesoară de literatură din Turda, Adela Stan, a fost acuzată de părintele unui elev pentru că le-a recomandat elevilor săi filmul Eclipsă totală de Agnieszka Holland, despre viețile lui Paul Verlaine și Arthur Rimbaud, producția neocolind nici relația gay dintre aceștia.

În 2023, regizoarea Katalin Moldovai a adaptat acest caz pentru primul său lungmetraj.

Adela Stan ne-a povestit despre film, care sunt diferențele subtile dintre film și realitate și care este diferența dintre ea și personajul Ana (interpretată de Ágnes Krasznahorkai).”, spun cei care au realizat filmul și care prezintă un interviu cu profesoara care a stat la baza scenariului pentru acest film.

”Fără aer” va ajunge în cinematografele din România din 24 noiembrie! Filmul va rula în avanpremieră în 22 noiembrie la Cluj Napoca, la Cinema Victoria, de la orele 19.30.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: