mascati 1

Procurorii DIICOT din toată țara sunt implicați, miercuri dimineață, într-o uriașă operațiune împotriva crimei organizate, inclusiv la Cluj!

Aproape toți procurorii DIICOT sunt implicați într-o acțiune de amploare împotriva crimei organizate.

Magistrații și „mascați” participă, miercuri dimineața, la peste 300 de percheziții, în 24 de dosare penale. Sunt vizate 20 de grupări infracționale, din mai multe județe ale țării, inclusiv Clujul.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și a unităților subordonate efectuează un număr de 386 de percheziții domiciliare, în cadrul unor ample acțiuni, vizând destructurarea unor grupări infracționale organizate, acțiuni ce se derulează concomitent pe raza județelor Botoșani, Suceava, Iași, Neamț, Galați, Vrancea, Covasna, Brașov, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Constanța, Călărași, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Albă, Caraș-Severin, Timișoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj și Bistrița-Năsăud și în municipiului București”, a transmis DIICOT.

Ancheta coordonată a procurorilor DIICOT a fost declanșată ca urmare a faptului că, în ultimele luni, lideri ai unor importante grupări de criminalitate organizată care acționau în vestul Europei au revenit în țară ca urmare a pandemiei și și-au reluat aici parte din activitatea infracțională.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, vizează activitatea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală, spălare de bani, contrabandă, trafic de migranţi, înşelăciune sau şantaj. 

 

 

Comentarii

ULTIMELE articole: