marian morar
m install
nello construct

Procesul hackerului care a spart site-ul Consiliului Județean Cluj a fost amânat iar

zamblau eugen

Procesul hackerului care a reușit să spargă site-ul Consiliului Județean Cluj, cerând bitcoin pentru recuperare, a suferit o nouă amânare. Potrivit actualdecluj.ro, este a cincea oară când se amână pronunțarea sentinței.

Pe lângă site-ul Consiliului Județean, hackerul a mai spart și cel al Poliției Locale Ploiești, iar dosarul se judecă la Tribunalul Prahova care a decis pe 27 septembrie să amâne încă odată pronunțarea pentru luna aceasta, pe 26 octombrie.

Procesul a început încă din luna februarie a acestui an, iar la înfățișarea din iunie, hackerul și-a recunoscut faptele și a cerut ca procesul să se deruleze în consecință, doar cu administrarea probelor din faza preliminară și reducerea pedepsei cu o treime, potrivit sursei citate.

Hackerul, un băiat din Sibiu care în prezent locuiește în Franța, a absolvit doar 4 clase și era minor la momentul săvârșirii faptei. Acesta a fost dat de gol de unul dintre partenerii cu care plănuia să atace mai multe site-uri ale unor institiții publice.

„Meowless”, după cum este cunoscut online, a spart site-ul Consiliului Județean Cluj și a cerut 100 de euro în Bitcoin pentru răscumpărare, caz în care s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de alterare a integrității datelor informatice și respectiv șantaj.

Procesul de fond a avut loc în luna iunie, respectiv în 16, când inculpatul și-a recunoscut fapta și a cerut ca judecata să aibă loc numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale şi a înscrisurilor prezentate de părţi, ceea ce înseamnă că primește o pedeapsă redusă cu o treime.

Pentru reducerea riscului de săvârșire a altei infracțiuni și a îndreptării comportamentului inculpatului, s-a propus o măsură educativă neprivativă de libertate pe o durată de șase luni, cu stabilirea obligaţiei de a urma un curs de pregătire sau de formare profesională şi de a se prezenta la serviciul de probaţiune.

Rămâne de văzut, pe 26 octombrie, dacă Judecătoria Prahova va aproba aceste măsuri.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2