fotografie TurdaNews

Procesul GREILOR din Câmpia Turzii poate să înceapă!

Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de Pop Petre, Gal Avram Marius și Isac Tudorache Ioan, la soluția Judecătoriei Turda de a începe procesul împotriva celor trei, plus Francisc Deak (în dosar mai era și Cristel Frânc, care a contestat și el soluția, dar acesta a decedat în septembrie 2020), care nu a mai contestat decizia instanței de la Turda.

„1.În temeiul art. 4251 al.7 pct. 1 lit. b C.p.pen. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii: PP, GAM şi ITI,împotriva încheierii penale nr. 557/29.07.2020 a Judecătoriei Turda.În temeiul art. 275 al. 2 C.pr.pen., obligă pe inculpaţi să plătească în favoarea statului cheltuieli judiciare în sumă de 200 lei fiecare 2. Constată că a rămas fără obiect contestaţia formulată de inculpatul FC, decedat la 05.09.2020 împotriva încheierii penale nr. 557/ 29.07.2020 a Judecătoriei Turda. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă.Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 3 februarie 2021.”, este decizia definitivă a Curții de Apel Cluj.

Soluția camerei preliminare a Judecătoriei Turda a fost dată la finele lunii iulie 2020.

Citește și:

BOMBĂ în prag de campanie electorală: Intră pe rol DOSARUL PENAL privind abuzurile de la SC Domeniul Public Câmpia Turzii!

Astfel, dosarul penal (8342/328/2019) în care sunt implicați Petre Pop (fost administrator public al Primăriei Câmpia Turzii), Avram Gal (fost viceprimar Primăria Câmpia Turzii), Ionel Tudorache Isac (consilier local, fost membru al Consiliului de Administrație al SC Domeniul Public Câmpia Turzii) și Francisc Deak (fost consilier local la Câmpia Turzii) urmează să primească primul termen de judecată.

Pentru ce au fost trimiși în judecată cei 5:

– Frînc Cristel (decedat între timp): abuz în serviciu și instigare la fals intelectual

– Petre Pop: instigare la fals intelectual

– Avram Gal: instigare la fals intelectual

– Ionel Tudorache Isac: instigare la fals intelectual și pentru fals intelectual

– Francisc Deak: instigare la fals intelectual și instigare la fals material în înscrisuri oficiale

Acuzațiile aduse celor cinci vizează fapte care au fost făcute cu scopul controlului asupra societății Domeniul Public Câmpia Turzii SA, prin numirea ilegală a lui Frînc Cristel în funcția de director al societății, în baza falsificării unor documente oficiale.

Petre Pop și Avram Gal au acuzat că este vorba despre un ”dosar fabricat”.

Comentarii

ULTIMELE articole: