Probleme nerezolvate pe șantierul autostrăzii Câmpia Turzii-Chețani

autostrada transilvania Chetani

După ce autoritățile au tot căutat soluții pentru continuarea lucrărilor la segmentul de autostradă dintre Câmpia Turzii și Chețani, problema este departe de-a fi rezolvată.

 Potrivit celor de la Asociația Pro Infrastructură, o singură firmă lucrează în teren, în timp ce contractorul general Straco nu este de găsit. Reprezentanții Asociației au postat și o filmare aeriană cu stadiul lucrărilor.

„Este dezamăgitor că pe acest șantier nu s-a profitat la maximum de vremea prielnică din ultimele săptămâni. În lipsa unui management profesionist pe proiect și a unui flux predictibil de numerar, cei câțiva kilometri pe care terasamentele sunt la cotă nu au fost protejați cu asfalt, iar pe elevațiile structurilor finalizate de Baxcom nu s-au ridicat grinzi, predale și nu s-a armat și betonat placa de suprabetonare. Straco nu și-a respectat promisiunile de deblocare a acestor aspecte în repetate rânduri.

În următoarele zile este așteptată plata unei facturi de 10 milioane de lei spre Straco și mai departe spre subcontractorii și furnizorii de materiale. Această factură nu este suficientă pentru acoperirea tuturor datoriilor, doar Marcotim având restanțe financiare de aproximativ 15 milioane de lei. Deși Straco a promis în repetate rânduri că va mobiliza personal suplimentar pentru realizarea situațiilor de lucrări și a facturilor, până în prezent este restant și la această activitate”, sunt concluziile celor de la Pro Infrastructură.

„Fără un efort susținut din partea tuturor actorilor implicați în contract și mai ales din partea antreprenorului, riscăm, așa cum am mai spus, să ajungem la un șantier părăsit, terminat pe jumătate și la companii autohtone în incapacitate de a plăti salarii sau consumabile și de a continua activitatea” mai spun cei de la Pro Infrastructură.

Citește și: https://turdanews.net/articole/actualitate/72847-ce-solutie-s-a-gasit-pentru-reluarea-lucrarilor-la-lotul-chetani-campia-turzii.html

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top