autostrada in lucru

Probleme mari pe sectorul dintre Câmpia Turzii și Chețani al Autostrăzii Transilvania

Două bucăți din Autostrada Transilvania vor fi deschise până la mijlocul acestui an. Este vorba despre tronsonul de 18 kilometri dintre Iernut și Chețani, executat în proporție de 85%, care va fi deschis circulației auto în luna iunie, dar și bucata de 5,4 km care leagă Vama Borș și drumul național Oradea – Satu Mare.

Probleme mari există pe sectorul dintre Câmpia Turzii și Chețani al Autostrăzii Transilvania, unde constructorul are 7 cereri de faliment în instanță și există inclusiv posibilitatea relicitării acestui sector.

Din păcate, pe lotul II, Chețani – Câmpia Turzii, antreprenorul se confruntă cu probleme. Nu mai puțin de șapte cereri de faliment au fost judecate astăzi de instanță și acolo, dacă lucrurile decurg în direcția aceasta, nu există altă soluție decât rezilierea contractului. Dacă instanța nu decide acest lucru, am identificat câteva soluții: cesiune de plăți, de creanțe, pentru că au în jur de 8 milioane de lei plăți, nu foarte mult, restanțe către subcontractori. Au 85% din structuri finalizate deja și ar putea să confirme și să se încadreze în termenul înaintat, sfârșitul anului 2020″, a precizat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, într-o vizită de lucru pe A10.

Și pe sectorul de drum dintre Iernut și Chețani, de 17,9 km, lucrările sunt în grafic, iar antreprenorul general este la zi cu plățile către subcontractori.

Comentarii

ULTIMELE articole: