Probleme cu deșeurile menajere la Tureni (Video)

dana manaila iulie

Din luna iunie s-a schimbat operatorul de salubritate, societatea care se ocupă de acest serviciu deține „monopolul” pe județ însă nu toate unitățile administrativ-teritoriale beneficiază de aceste servicii.

La Tureni sunt probleme odată cu încheierea contractului de colectare a deșeurilor, vechea firmă nu mai presează acest serviciu, Supercom nu acționează încă pe raza comunei pentru simplu faptă că aceasta este inclusă împreună cu Cluj Napoca și Feleac iar „pachetul” nu a fost scos încă la licitație. Primărița Daniela Mănăilă a fost nevoită să găsească o soluție temporară, astfel că o firmă din Reghin este cea care colectează pentru câteva luni deșeurile menajere de la Tureni.

„În acest moment cea mai mare problemă a comunei este colectarea deșeurilor. Având în vedere că a fost scos la licitație și adjudecat un singur pachet, cel cu Turda/Câmpia Turzii unde a câștigat Supercom. Noi suntem incluși cu Feleacu și Cluj Napoca, cel mai probabil se va licita abia anul viitor…până atunci pentru a nu se repeta situația din București și să nu rămânem cu gunoaiele pe stradă în mijlocul verii am găsit o firmă din Reghin” explică Daniela Mănăilă.

Edilul spune că din luna iulie plata taxei de salubritate se va face direct la casieria Primăriei Tureni. S-a negociat cu noul operator pentru ca taxele să rămână la același nivel.

Vestea bună pentru locuitorii comunei este că au început lucrările la rețeaua de apă și canal. La Ceanu Mic sunt cam 200 m de apă și canalizare efectuați, la Mărtinești cam 100 m, acolo merg lucrările mai dificil pentru că pânză freatică este aproape de suprafață și sunt probleme cu inundarea canalului și surparea malului. După finalizarea celor două sate, lucrările vor continua la Comșești și Tureni, apoi aducțiunea de apă va ajunge la Micești.

Ultima etapă presupune racordul localității între comuna Tureni și municipiul Turda, punctul final fiind stația de epurare de la Câmpia Turzii.

Lucrările derulate de Compania de Apă Arieș în cadrul acestui proiect sunt de 19 milioane de euro la Tureni.

O dotare importantă cu aparatură IT s-a făcut pentru școala gimnazială din Tureni. S-au cumpărat 145 table interactive pe fonduri europene de cca 100.000 euro, cu contribuția primăriei de 60.000 lei. Laptopuri 27 de bucăți, acestea vor fi predate cadrelor didactice din comună pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare la standarde de calitate începând cu noul an școlar.

Primărița a mai vorbit și despre finalizarea pasarelei de la Mărtinești care face legătura cu drumul național și zona de agrement/pescuit, astfel încât cei care doresc să ajungă la lacuri nu mai trebuie să tranziteze satul.

Gândurile administrației locale se îndreaptă și spre luna august, zilele comunei în acest an vor fi marcate cel mai probabil de SF. Mărie- 15 august printr-un concurs de pescuit și un spectacol pentru copii în aer liber.

Foto- aparatură IT pentru școala din Tureni.

laptopuri 1

rutere 1

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top