Probleme cu apa la Ciurila în plină vară pandemică

fara apă

Sursele de apă din comuna Ciurila nu fac față solicitărilor pe timp de vară, tot mai mulți locuitori rămân fără apă la robinete într-o perioadă în care consumul este ridicat.

Sursa de apă a localității este un izvor, care în acest moment este aproape secat, și deși problema persistă de ani de zile, autoritățile nu reușesc să găsească soluția. 

Unii spun că localnicii folosesc apa în exces la piscine și chiar irigații pentru culturile agricole, acesta fiind unul dintre motivele pentru care apa potabilă lipsește din gospodării, rețeaua este suprasolicitată și nu face față consumului aflat în creștere.

O soluție ar putea veni de la Compania de Apă Arieș care intenționează să introducă un rezervor acolo unde apar problemele enumerate anterior.

„Compania de Apă Arieș a primit aprobare de la Compania de Apă Someș pentru introducerea rezervorului unde nu face față izvorul. Sper să se rezolve până la finalul acestei săptămâni. Sunt șanse mari să rezolvăm această problemă”, transmite primarul comunei Ciurila, Teodor Cristinel Popa, citat de servuscluj.ro

Compania de Apă Arieș transmie că este în derulare un amplu program de modernizare a rețelelor de apă și canalizare, finanțat din fonduri europene, iar în cadrul acestui proiect este cuprinsă și aimentarea cu apă a localităților aparținătoare comunei Ciurila. Proiectul este în fază de proiectare și execuție.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top