Problema exproprierilor de la Luna a ajuns pe „masa” Guvernului

giurgiu minister

În aceste zile primarul Aurel Giurgiu de la Luna, alături de viceprimarul Mihail Mărginean se află la București pentru a discuta direct cu reprezentanții Guvernului, problema exproprierilor din comună.

 

Reamintim că începând de luni în Capitală se desfășoară cea de-a 22 sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor  din România. La eveniment participă din zona noastră primari din Tureni, Viișoara, Mihai Viteazu și Luna.

Primarul Aurel Giurgiu a discutat și despre proiectele investiționale din comună dar speră ca cetățenii din Luna să primească un preț decent pentru terenurile pe care le pun la dispoziția BAZEI 71 Aeriene în vederea extinderii acesteia.

Și deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra, a făcut o interpelare la adresa Ministrului Apărării Naționale, Gabriel Leș, în privința problemei exproprierii de terenuri de la Luna, unde proprietarii au primit prețuri derizorii de 0,32 lei/mp (3.200 lei/ha), în condițiile în care în zonă terenurile s-au vândut cu prețuri cuprinse între 12.000 lei/ha și 40.000 lei/ha.

Edilul comunei Luna, Aurel Giurgiu, s-a implicat și el activ pentru susținerea intereselor locuitorilor comunei, care au fost expropriați de terenuri la prețuri derizorii.

Primarul Aurel Giurgiu a trimis angajații Primăriei, din casă în casă, pentru a aduna semnături de la cei nedreptățiți, în baza cărora să facă o adresă oficială către Guvernul României. De asemenea s-a depus  un memoriu către Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, în care menționează nemulțumirile celor cărora li s-au expropriat terenurile la prețuri foarte mici, pentru realizarea autostrăzii și extinderea bazei militare aeriene.

Foto/ www.refleqtmedia.ro 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top