m install
nello construct

Prinde câinele, ia banul!

floris

Funcţionarii din Primărie pot face un ban în plus, după orele de program, prinzând câini vagabonzi. Asta a fost ideea consilierului UDMR Andrei Nemeti (foto), care consideră că problema câinilor fără stăpân a devenit una foarte serioasă la Câmpia Turzii, pentru că „s-au înmulţit”. Ba mai mult, există semnale că sunt aduşi câini din comunele învecinate, cărora li se dă drumul în oraş.

 

„În oraşul nostru n-au fost atâţia câini, cât în perioada asta. Câmpia Turzii a devenit centru, că ăia de la ţară, în loc de porci, pun în căruţă 2-3 câini şi îi aduc la oraş, unde le dau drumul”, a atras atenţia consilierul Andrei Nemeti.

Soluţia propusă de consilierul UDMR este de a se plăti angajaţii Primăriei, după orele de program, pentru câinii prinşi pe raza municipiului sau să se vorbească cu vânătorii, pentru a fi împuşcaţi. Numai că, ultima idee nu se poate pune în aplicare, după cum a precizat Sabin Ghemeş, preşedintele asociaţiei de vânători din oraş. Ghemeş a spus că legislaţia în vigoare interzice împuşcarea câinilor hoinari în intravilanul municipiului, acest lucru fiind posibil numai în perioada de vânătoare şi numai în extravilan. „Îi prindem şi îi ducem pe câmp, iar acolo îi împuşcă vânătorii”, a găsit soluţia consilierul UDMR.

 

Se caută soluţii

 

Primarul Ioan Vasinca spune că a auzit şi el de acest fenomen al câinilor aduşi de la ţară la oraş, însă a precizat că problema trebuie rezolvată pe căi legale. „O să supraveghem intrările în oraş, în zilele de târg, ca să preîntâmpinăm aducerea câinilor din alte părţi şi o să vorbim cu societatea din Satu Mare, care a câştigat licitaţia pentru prinderea câinilor, să vină să rezolve problema. Trebuie să facem totul după legi”, a fost de părere primarul Vasinca.

(Articol publicat în săptămânalul Obiectivul de Arieş)

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: