nello construct

Primele avioane F-16 ajung în țară. La baza aeriană de la Câmpia Turzii…

Ministerul Apărării a anunțat că primele cinci aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat la Feteşti. Avioanele vor deservi Centrul European de Instruire F-16.

”Cinci aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat marţi, 7 noiembrie, în Baza 86 Aeriană «Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă» din Feteşti. Aeronavele vor deservi Centrul European de Instruire F-16 (European F-16 training center- EFTC), înfiinţat ca urmare a colaborării dintre Ministerul Apărării Naţionale, prin Forţele Aeriene Române şi Ministerul Apărării din Ţările de Jos, prin Forţele Aeriene Regale, în parteneriat cu Compania Lockheed Martin şi cu sprijinul Regatului Danemarcei, stat coordonator alături de Ţările de Jos, a Coaliţiei internaţionale F-16”, a transmis, marţi, Ministerul Apărării.

Centrul va fi un hub internaţional pentru instruirea piloţilor de aeronave F-16 şi va facilita creşterea interoperabilităţii dintre aliaţi.

La baza aeriană de la Câmpia Turzii va fi o escadrilă de avioane F-16!

Reamintim că primele avioane F16 cumpărate de Armata Română din Norvegia vor veni la sfârșitul acestui an ṣi vor face parte din escadrila care va fi înființată în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii.

La sfârșitul anului trecut, Forțele Aeriene au cumpărat din Norvegia 32 de aparate F-16 care mai au resurse de zbor de cel puțin un deceniu.

Primele avioane F16 care vor veni din Norvegia vor face parte din escadrila care fi înființată în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii. În momentul în care vor ajunge toate cele 32 de aparate, Forțele Aeriene vor avea în total 3 escadrile.

Astfel, baza aeriană militară de lângă Câmpia Turzii va deveni cea mai importantă bază militară aeriană de pe teritoriul României, extrem de importantă pentru NATO, având în vedere că suntem la granița flancului de est.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: