m install
nello construct

Primele ajutoare comunitare au sosit la Turda

floris

În aceste zile au ajuns în oraşul nostru 22 de tone de orez, o primă tranşe de produse provenite din ajutoarele trimise de la Uniunea Europeană pentru categoriile defavorizate de persoane.

"Deocamdată s-a stopat acţiunea de trimitere a produselor pentru că au intervenit modificări la categoriile de beneficiari. Oricum nu putem distribui un singur produs, anul acesta va fi mai complicat pentru că sunt mai multe alimente şi nu putem purta oamenii pe drumuri doar pentru orez…aşteptăm să vedem ce se decide la nivel de Consiliu Judeţean" explică Ramona Ilea, coordonatorul campaniei de distribuţie a ajutoarelor comunitare.

Produsele ce urmează a fi distribuite în acest an fac referire la alimente precum: făină, mălai, paste făinoase, biscuiţi, orez, zahăr, ulei, fasole uscată boabe, mazăre boabe în conservă, roşii în bulion şi bulion de tomate.

Reamintim că un proiect de Hotărîre a Guvernului prevede extinderea categoriilor de persoane care pot beneficia de ajutoarele alimentare, astfel încît să fie cuprinse în program persoanele cele mai expuse riscului de excluziune socială.

În program au fost incluşi şomerii înregistraţi şi persoanele beneficiare ale prevederilor unor legi speciale, respectiv:

* invalizii şi veteranii de război, văduvele de război

* persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961

* persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri

* eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989

* persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987

* persoanele care primesc indemnizaţie pentru activitatea de liber-profesionist – artişti interpreţi sau executanţi

* pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică

* soţul supravieţuitor al unei persoane care avea calitatea de pensionar în sistemul public de pensii, în fostul sistem al asigurărilor sociale de stat sau în fostul sistem al asigurărilor sociale pentru agricultori, ale căror venituri cumulate, obţinute exclusiv din aceste legi, se află sub 400 lei/lună.

Anul trecut, la Turda au fost aproape 4.000 de beneficiari ai ajutoarelor comunitare transmise de Uniunea Europeană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: