Primarul UDMR din Mihai Viteazu, Ioan Zeng, l-a comemorat pe Avram Iancu! Felicitat pentru gestul său, de Apuseni.info!

Screenshot 2021-09-14 at 11.22

În timp ce în unele zone eroii sunt comemorați pe criterii etnice, contribuindu-se astfel la crearea unor stări de tensiune în zonă, la Mihai Viteazu primarul UDMR Ioan Zeng este vestit pentru faptul că respectă tradițiile ambelor etnii. Iar asta pare a fi cheia unei comunități mai închegate, care se dezvoltă fără să se cramponeze de eventualele disensiuni etnice.

Ioan Zeng l-a comemorat pe Avram Iancu într-un cadru oficial, iar acest lucru nu a scăpat atenției unor siteuri de știri.

Apuseni.info, de exemplu, i-a adresat felicitări publice primarului din Mihai Viteazu, pentru gestul făcut: ”Felicitări lui Ioan Zeng pentru că respectă ambele tradiții!”.

”Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Mihai Viteazu se ridică la 5.423 de locuitori, din care 25% sunt maghiari.

Primarul din Mihai Viteazu, comună care este poarta de intrare în Munții Apuseni, dinspre Turda, Ioan Zeng, este membru al UDMR și este în funcția de edil de 17 ani. Zeng a fost votat pentru realizările indiscutabile din comună dar și pentru faptul că a respectat ambele tradiții istorice, română și maghiară.

Primarul din Mihai Viteazu a participat în weekend-ul trecut la comemorarea Crăișorului Munților, Avram Iancu, alături de alți locuitori ai comunei.”, a informat sursa citată.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top