bancomat MV 1

Primarul Ioan Zeng face demersuri pentru instalarea unui bancomat în comuna Mihai Viteazu

De câteva luni locuitorii comunei Mihai Viteazu sunt privați de beneficiul de-a avea un bancomat pe raza administrativ-teritorială, primarul Ioan Zeng a făcut demersuri la câteva unități bancare dar răspunsul a fost negativ, până recent.

Zeng a declarat în cadrul unui interviu pentru TurdaNews că acesta s-ar putea instala pe peretele exterior al noii clădiri al primăriei, este vorba despre o populație de peste 6.000 de persoane care are nevoie de acest bancomat dar deocamdată nu sunt semne că situația s-ar rezolva.

De luni de zile cetățenii comunei dar și cei de pe Valea Arieșului, peste 6.000 de persoane, sunt privați de beneficiile unui astfel de aparat. În calitate de primar al comunei Mihai Viteazu zilnic mă confrunt cu nemulțumirile cetățenilor care întreabă „când o să fie iarăși bancomat în sediul primăriei”? Pensionarii care încasează pensia trebuie să facă cheltuieli suplimentare pe ruta Mihai Viteazu-Turda pentru a ridica pensia…În luna aprilie 2019 atunci când a fost ridicat din sediul nostru din motive neimputabile nouă ați promis verbal că în scurt timp o să reveniți cu montarea altui ATM” arată edilul în adresa înaintată către Banca Transilvania.

La rândul lor reprezentanții Băncii Transilvania transmit că ridicarea bancomatului din sediul primăriei s-a făcut în urma sesizărilor repetate privind funcționarea acestuia cu sincope de ordin tehnic.

„Ridicarea bancomatului amplasat la Primăria Mihai Viteazu s-a făcut în urma sesizărilor repetate primate atât din partea clienților cât și din partea salariaților Primăriei având în vedere funcționarea lui cu intermitențe. Deficiențele privind instalația electrică și lipsa împământărilor absolut necesare pentru siguranța clienților au stat la baza deciziei noastre de-a ridica acest automat. Ultima notificare privind problemele pe care le avem a fost adresată Primăriei Mihai Viteazu în februarie 2016, dar nu s-a găsit o soluție de remediere…Având în vedere că majoritatea locuitorilor din Mihai Viteazu lucrează în Turda, iar distanța dintre cele două localități este de 4 km. Banca Transilvania asigură tuturor clienților din zonă posibilitatea de-a accesa permanent cele 8 bancomate din Turda…” arată cei de la Banca Transilvania.

Contactat de TurdaNews, noul viceprimar al comunei Mihai Viteazu, Paul Olaru a declarant că problema este totuși pe cale de rezolvare.

Există șanse bune ca Banca Transilvania să instaleze totuși un ATM la primărie dacă nu cel mai probabil cei de la Alpha Bank vor face acest lucru. În aceste zile se așteaptă un răspuns favorabil după demersurile realizate de administrația locală a comunei.

Comentarii

ULTIMELE articole: