nello construct

Primarul Dorin Lojigan a bifat încă o victorie împotriva adversarilor politici!

dorin lojigan ct

Primarul PNL din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, a bifat o nouă victorie împotriva adversarilor politici, după ce plângerea împotriva sa, la Agenția Națională de Integritate, pentru o presupusă incompatibilitate, a fost respinsă de specialiștii de integritate, pe motiv că o astfel de situație nu a existat. 

”Acum trei ani, frustrările și neajunsurile personale i-au determinat pe anumiți „binevoitori” să facă mai multe sesizări către Agenția Națională de Integritate. M-au acuzat de incompatibilitate, sperând că vor umbri bucuria celei mai spectaculoase victorii politice pe care a obținut-o PNL și subsemnatul, la alegerile locale. 

Anii au trecut, iar în această săptămână, A.N.I. a remis o concluzie scrisă, referitoare la sesizarea depusă de „binevoitori”. 

„În urma evaluării efectuate în lucrarea nr. 8128/S/II/07.03.2017 privind pe Lojigan Dorin Nicolae, primar al Municipiului Câmpia Turzii, jud. CLUJ, în raport cu aspectele sesizate și cu documentele aflate până în prezent în dosarul lucrării, nu au fost identificate elemente de încălcare a legislației privind regimul juridic al incompatibilității”, se arată în concluziile remise de ANI.

Cu alte cuvinte, sesizarea este una nejustificată, cu menirea clară de a aduce prejudicii imaginii mele. Astfel, sunt pe deplin îndreptățit să mă adresez organelor competente în vederea demarării procedurilor de tragere la răspundere pentru DENUNȚUL CALOMNIOS care a avut ca scop denigrarea mea publică. 

Am spus-o și o repet: AM DEPLINĂ ÎNCREDERE ÎN INSTITUȚIILE STATULUI ROMÂN ȘI SUNT UN OM CARE RESPECTĂ LEGEA! Om care respectă legea, chiar dacă asta îi supără pe unii, chiar dacă unele proiecte sau acțiuni necesită mai mult timp până la realizare, chiar dacă procedurile sunt stufoase. 

Și asa voi proceda și de acum înainte!”, a spus primarul Dorin Lojigan.

Adversarii politici ai lui Lojigan au reclamat, la vremea respectivă, că primarul s-ar fi aflat într-o situație de incompatibilitate, având în vedere că pentru o perioadă de timp a încasat atât indemnizația de consilier local și ulterior și cea de viceprimar pentru aceeași perioadă, în urma unei decizii a instanței. Dorin Lojigan a fost schimbat din funcția de viceprimar, în mandatul 2012-2016, fiind înlocuit cu Avram Gal. Ulterior, Dorin Lojigan a câștigat procesul, iar instanța a decis că trebuie repus pe funcție, fiind schimbat ilegal, primind și indemnizațiile lunare de viceprimar, pe care trebuia să le încaseze ca viceprimar, în perioada în care a fost înlocuit din funcție.

Ulterior, Dorin Lojigan a promovat un proces prin care să recupereze sumele primite din banul public, pentru indemnizațiile câștigate în instanță, de la consilierii locali responsabili de schimbarea sa, iar instanța i-a dat dreptate primarului actual, consilierii responsabili fiind puși la plată. Tribunalul Cluj a decis că acei consilieri locali trebuie să plătească prejudiciul creat bugetului local, respectiv suma de 78.657 lei.

Citește și:

Tribunalul Cluj a ”întors” decizia Judecătoriei Turda: Primarul Dorin Lojigan a câștigat procesul cu consilierii care l-au dat jos, ilegal! Sunt buni de plată!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: