Primarul comunei Tritenii de Jos, Valer Sașa, a fost condamnat ieri la 4 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de participație improprie la abuz în serviciu în formă continuată. Valer Sașa nu și-a recunoscut fapta și a spus că este nevinovat.
Pe lângă cei 4 ani de închisoare, edilului din Tritenii de Jos i s-a interzis și dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și dreptul de a ocupa o funcție ce implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de 3 ani.
”În temeiul dispoziţiilor art. 386 Cod procedură penală dispune schimbare încadrării juridice a faptelor din unsprezece infracţiuni de participaţie improprie la abuz în serviciu, fapte prevăzute de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal, în participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 396 alin. 2 Cod procedură penală condamnă pe inculpatul SV la pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la abuz în serviciu în formă continuată (11 acte materiale), faptă prevăzută de art. 52 alin. 3 Cod penal raportat la art. 297 alin. 1 Cod penal şi cu aplicarea art. 35 Cod penal. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 70 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a publicării, o singură data, în extras a acestei hotărâri de condamnare. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, lit. b din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat. În temeiul art. 274 alin. 1 din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 4800 lei (4300 lei avansate în cursul urmăririi penale şi 500 lei în cursul judecăţii). În temeiul art. 272, art. 275 alin. 6 Cod procedură penală onorariul apărătorului din oficiu se suportă din fondul special al Ministerului Justiţiei, după cum urmează: suma de 130 de lei pentru av. Cantor Claudiu. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 15 aprilie 2019”, se menționează în Hotărârea 170/2019 a Judecătoriei Turda, dată în Dosarul 3206/328/2018.
Decizia Judecătoriei Turda nu este definitivă.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.