Primarul Cristian Matei spune că în martie-aprilie 2022 noua sală de sport va fi funcțională!

202981306_4252244634864508_4089492560428088517_n

Noua sală de sport, construită în zona stadionului Municipal la standarde internaționale, va fi funcțională undeva în primăvara anului 2022, a precizat primarul Cristian Matei, într-un interviu acordat pentru Ziarul 21.

La noua sală de sport se lucrează în ritm alert, antreprenorul finalizând investiția cu mult înaintea termenului inițial de 3 ani.

”Este o sală modelul 2020, prima sala din România model 2020. Toate celelate care s-au făcut până acum sunt modelul 2012. Noi, în plus, o să avem și spații de cazare pentru sportivii care vin să joace la noi și o să avem, în zona de nord, spații pentru recuperarea sportivilor (bazine de inot).

Lucrările merg foarte bine și eu sunt foarte impresionat de ceea ce văd, așa cum spuneau și antreprenorii, probabil că în martie, aprilie vom putea avea primul meci. Am fost foarte încântați de acest lucru cu atât mai mult cu cât am semnat deja finanțarea cu CNI pentru viitorul teren de fotbal în mărime naturala, cu două terenuri transversale și cu o gradenă de circa 500 locuri, după care urmează, în zona de nord a sălii polivalente, un campus sportiv.

Este vorba de o suprafață destul de mare unde va exista și un muzeu al sportului turdean și un complex de terenuri de tenis de câmp. Toate terenurile vechi, în număr de 5 , vor fi ocupate cu obiective sportive deja finanțabile.

Ar mai rămâne ulterior stadionul, în privința căruia trebuie să luăm o decizie. Este foarte greu de întreținut, greu de suportat ca și costuri. Trebuie să alegem foarte bine și să luăm decizii foarte coerente pentru municipiului Turda pentru că trebuie să vedem utilitatea unui astfel de stadion, în condițiile în care Turda are în acest moment echipa în liga a treia.

Toată această zonă de care vă vorbeam este un pol de dezvoltare turistico – sportivă și de agrement, deoarece în foarte scurt timp vor începe toate demersurile pentru edificarea unui Aqua Parc în apropiere de această zonă unde ne aflam. Este vorba de un edificiu de peste 17 hectare. În acest moment se efectuează studiul de fezabilitate, avem deja întocmite temele de proiectare, așteptăm doar să fim chemați la finanțare pe axa care se va deschide.

Noi suntem deja pregătiți cu 19 proiecte din cele 41 pe care le avem pregătite pentru etapa finanțării 2021 – 2027, finanțări europene. Bineînțeles ca vom beneficia și de finanțări guvernamentale prin CNI, PNRR, PNDL ș.a.m.d. Ați observat că tot orașul este în transformare, sunt foarte mulți bani pe care i-am adus la Turda și care acum sunt puși în operă. Este un moment greu, un pic de disconfort, dar pas cu pas se finalizează fiecare obiectiv pe care l-am început și vom avea un oraș modern, exact cum ni l-am dorit.”, a spus primarul din Turda, citat de sursa menționată.

Edilul turdean a mai precizat că în noua sală se vor desfășura toate activitățile sportive care se pretează la desfășurarea lor într-o sală. Turda are echipă de handbal masculin în prima ligă (în ultima ediție de campionat au cucerit titlul de vicecampioni), dar și echipă de volei fete în prima ligă (a promovat în sezonul trecut). Pe lângă aceste sporturi de echipă mai există karate, judo, box, dans sportiv, baschet, gimnastică etc.

Deoarece costurile de întreținere sunt destul de mari, Cristian matei a spus că se vor căuta soluții de închriere a sălii pentru diverse evenimente, dar și crearea unor evenimente care se pretează a se desfășura în viitoarea sală cu circa 3000 de locuri.

”Costurile nu sunt mici, nici la execuție și nici la întreținere și atunci vom recurge și la alte tipuri de evenimente sau chiar să le creăm, și de ce nu, să ne gândim și noi la un așa zis „Untold” sau cum ar putea să îi spună. Venim în întâmpinarea acestui lucru și cu parcul de 10 ha care se va naște în urma decontaminării, care se află dincolo de Arieș. Venim în întâmpinare și cu zona de Polivalentă, care este o zona largă și va fi amenajată de către noi, municipalitate, în jurul sălii. Va fi și autobaza nouă pentru firma de transport local. Pentru Aqua Park vom avea nevoie de 3 ha de parcări de mașini. Vom face niște parcări supraetajate ș.a.m.d.”, a mai spus edilul turdean.

Sala de sport construită va avea o capacitate de 3.320 de locuri, unde vor fi asigurate toate condițiile necesare pentru desfășurarea competițiilor sportive la nivel internațional, dar și de organizare de concerte sau evenimente socio-culturale. Valoarea proiectului se ridică la aproape 18 milioane de euro și este realizată de Compania Națională de Investiții (CNI).

Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top