ioan racolta interviu 2021

Primarii din zonă nemulțumiți că nu au fost incluși în a doua etapă de vaccinare anti-COVID

Edilii din zona Turzii spun că este normal ca și reprezentanții administrațiilor locale să fie considerați „personal esențial” și să fie inclus în etapa a doua de vaccinare anti-COVID.

Spre exemplu primarul de la Călărași, Ioan Racolța consideră că era important și acest segment să fie inclus la vaccinare nu doar cei din domeniul bancar, apărare etc. În plus interacțiunea cu publicul este mare, cu atât mai mult crește riscul de infectare în rândul angajaților primăriilor dar și al celor care vin în contact cu aceștia.

„Eu personal am trecut prin boală și am încă imunitate, dar sunt persoane din aparatul administrativ care nu au făcut COVID, noi primarii și cei din primării nu suntem importanți?….cu atât mai mult cu cât interacționăm cu multă lume” își spune primarul din Călărași părerea.

Între timp Guvernul pare să fi reglementat și această situație. Potrivit unei hotărâri de Guvern ce ar urma să fie adoptată astăzi, noi categorii de angajați vor fi incluse în etapa a doua de imunizare. Este vorba de angajați din instituțiile publice, persoane cu dizabilități și persoane fără adăpost.

Aici este inclus și personalul din administrația publică.

 

Comentarii

ULTIMELE articole: