Primăria Turda poate plăti ”oalele sparte” ale lui Ștefănie! Peste 6.300.000 de lei!

foto_092017_bani

Primăria Turda este într-o situație de risc, întrucât la finele acestui an ar fi trebuit terminate lucrările la Zoo Turda, însă acest lucru este departe de a se întâmpla, după ce acolo s-a produs un adevărat jaf, în care au dispărut vreo 3.000.000 de lei, în perioada în care instituția era condusă de fostul primar PNL, Tudor Ștefănie.

 

Dacă lucrările nu sunt terminate, administrația locală ar trebui să returneze toți banii primiți de la Guvern, pentru realizarea acestui obiectiv! În total, ar fi vorba de peste 6.300.000 de lei!

Colegii de partid ai fostului primar PNL (care este vicepreședinte al PNL Turda) și apropiații din asociația T9 nu au nici o reacție față de această situație, în care turdenii pot fi puși să plătească ”oalele sparte” ale fostului edil, chiar dacă pentru 500.000 de lei (pentru finalizarea Mănăstirii Mihai Vodă) au făcut un adevărat scandal privind cheltuirea nejustificată a banului public.

”Ajunși aici, cei din administrația locală condusă de Cristian Matei nu au altă posibilitate decât să solicite la Ministerul Mediului aprobarea fazării proiectului. Asta pentru că 31 decembrie 2017 este termenul până la care s-a aprobat prelungirea datei de finalizare a lucrărilor de la Parcul Zoo. Dacă lucrările nu sunt finalizate, Municipiul Turda va trebui să returneze sumele primite de la acel minister, pentru proiectul de la Grădina Zoo, sume care nu sunt deloc mici și care, au fost transmise mai departe constructorilor care, iată, au „căpușat” proiectul în toată această perioadă de 9 ani.

Ce înseamnă fazarea unui proiect? S-a mai folosit și la proiectul cu decontaminarea sitului Poștarât.

„Fazarea” proiectelor este o metodă prin care autorităţile încearcă să nu piardă fondurile europene aferente exerciţiului financiar 2007-2013, în cazul lucrărilor care riscă să nu fie terminate până la sfârşitul acestui an”, menționează TurdaInfo.ro.

Oricum, chiar și în situația în care fazarea va fi aprobată, iar administrația locală va scăpa de înapoierea celor peste 6.300.000 de lei, tot va rămâne o problemă! Pentru finalizarea lucrărilor ar mai trebui circa 3-4.000.000 de lei, conform informațiilor și evaluărilor obținute de TurdaNews. Iar acești bani vor trebui plătiți de la bugetul local!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top