m install
petlinii
nello construct

VIDEO/FOTO – Primăria Turda a început asfaltarea și reparația străzilor din municipiu!

floris

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a informat că din această săptămână au început lucrările de asfaltare/reparare a carosabilului străzilor din municipiu. Primarul explică faptul că asfaltarea este un proces foarte costisitor, motiv pentru care administrația locală a căutat cele mai bune soluții pentru a include anumite artere sau zone în proiecte finanțate cu finanțare guvernamentală sau europeană.

 

Săptămâna aceasta au început lucrările pe următoarele străzi:

Modernizare str. Decebal – lucrare finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), lucrare începută anul trecut, executată în procent de 41%, de la intersecție cu Str. Vasile Goldiș până la Str. Al. I. Cuza. În prezent se execută un zid de sprijin în lungime de 20 de metri, apoi se va continua cu lucrări de executare rigole betonate, acces la proprietăți, montare borduri carosabile, executare trotuare (strat de balast stabilizat și asfalt), completare la cotă strat de piatră spartă și straturi rutiere din mixtură asfaltică.

Calea Victoriei nr. 100 – Amenajare curte interioară cu covor asfaltic. Până în acest moment s-au executat lucrări de săpătură pământ, spargere de betoane, montat bordură carosabilă. În continuare se vor executa lucrări de finalizare a săpăturii, fundație din balast și piatră Spartă, montare borduri carosabile și rigole prefabricate, realizare covor asfaltic în 2 straturi. Lucrările sunt finanțate din bugetul local al Municipiului Turda.

Lucrări de reparații îmbrăcăminți asfaltice. S-au marcat suprafețele degradate pe Str. Roșiori, Str. Ecaterina Teodoroiu, Str. Libertății și P-ța Romană. De mâine se va trece la frezarea suprafețelor degradate și plombarea cu mixtură asfaltică. Totodată, vom face evaluarea suprafețelor degradate și pe Str. Nuferilor (P-ța Micro III), Str. Zorilor, Str. Constructorilor, Str. Rapsodiei, Str. Liliacului, Str. 22 Decembrie 1989, urmând apoi să înceapă repararea și pe aceste străzi. Lucrările sunt finanțate din bugetul local al Municipiului Turda.

”Toate aceste lucrări sunt realizate de Domeniul Public. În paralel, vom include în programul de asfaltare toate străzile care vor fi cuprinse în PNDL, cu finanțare de la Guvernul României și cele 20 de străzi prevăzute în proiectul care va fi finanțat cu fonduri europene în Cartierul Băi. De asemenea, municipalitatea va depune în perioada imediat următoare proiectul european prin care vor putea fi asfaltate toate străzile pe care vor circula mijloacele de transport în comun.

Asfaltarea străzilor este un proces complex și foarte costisitor, motiv pentru care administrația locală a căutat cele mai bune variante pentru a cuprinde cât mai multe artere în programe Guvernamentale sau europene, astfel încât locuitorii Turzii să poată beneficia de un număr cât mai mare de străzi refăcute în perioada care urmează. Îi asigurăm pe cetățeni că aceasta este principala prioritate a Primăriei Municipiului Turda, aparatul administrativ făcând în permanență eforturi pentru rezolvarea acestei probleme.”, a precizat primarul Cristian Matei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: