Primăria Municipiului Câmpia Turzii a contractat firma pentru gestionarea câinilor fără stăpân!

foto_092017_haita-caini

În urma sesizărilor făcute de către cetățeni, Primăria municipiului Câmpia Turzii a hotărât să contracteze o firmă pentru gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului. Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 7  septembrie, singura ofertantă fiind Asociația Centru de Ecarisaj Turda.

 

Licitația a fost în mod evident câștigată de unica ofertantă, prețul stabilit fiind de 42.400 lei, aproximativ 9400€. Este a noua licitație organizată de administrația locală și abia acum a existat un ofertant.

Serviciile oferite sunt: capturarea și strângerea câinilor fără stăpân (200 bucăți), cazarea câinilor, eutanasierea câinilor bolnavi incurabil sau care nu sunt adoptați în termenul legal de 14 zile, incinerarea cadavrelor cu respectarea reglementărilor în vigoare.

Un aspect foarte important este și responsabilitatea care îi revine fiecărui cetățean de a-și steriliza câinele sau  câinii, în special dacă aceștia stau în curte și nu în casă, pentru a evita împerecherea cu alți câini  fără stăpân. De asemenea, abandonul puilor rezultați din împerecheri întâmplătoare sunt un factor determinant al creșterii numărului de câini ai străzii. În acest caz cetățenilor li se recomandă să apeleze la asociațiile de căței fără stăpân din zonă care îi oferă mai departe spre adopție.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top