nello construct

Primăria Câmpia Turzii în era ”ordonanței austerității”: Cumpără ”artificii” de ”doar” 16.500 de lei! Pe care alții le-au luat cu… 10.000 de lei!

Primăria Câmpia Turzii a achiziționat un ”pachet de artificii premium”, pentru ziua de 1 Decembrie, deși ”ordonanța austerității” nu ar fi trebuit să permită astfel de achiziții deșănțate. Pe siteul Primăriei nu există niciun anunț de intenție privind o astfel de achiziție.

”Un Foc de Artificii bogat, în aer liber de inensitate mare, cu durata de 7 minute şi diverse efecte pirotehnice: vulcani, jeribe, brocarde, bombiţe multicolore, candele, comete, palmieri cu plecare in V, I sau Y , tras dintr-o singură poziţie, la o inaltime între 30m şi 100m, finalul spectacolului fiind în forţă de intensitate mare, cu articole pirotehnice din Categoria F2, F3 şi F4. Preţul pachetului de artificii este de: 16.500 (saisprazece mii cinci sute) Lei. include şi serviciile de organizare şi de executare a focului de artificii.”, precizează firma DND Pirotehnic Star SRL, care va furniza artificiile.

Firma s-a înființat doar de un an, iar în anul 2022 a avut o cifră totală de afaceri de doar 65.500 lei, având o pierdere financiară de 26.288 lei. Conform informațiilor noastre, patronul societății, Barbus Dan Ioan, este un fost polițist al IPJ Cluj, iar soția sa este sau a fost angajată a Primăriei din Cluj-Napoca, condusă de liberalul Emil Boc.

Aceeași societate a mai avut o achiziție de acest gen, în vara acestui an (25.07.2023), în valoare de 20.500 lei. De asemenea, a mai avut o achiziție la Primăria din comuna Măguri-Răcătău (14.11.2023), comuna de baștină a liberalului Emil Boc.

Însă, acolo, același ofertant a acceptat suma de 10.000 de lei, mult mai mică decât la Câmpia Turzii, care a cumpărat același serviciu cu 16.500 de lei, adică cu peste 65% mai mult! E drept că, la Oțelul Roșu, firma fostului polițist a vândut același ”pachet de artificii premium” cu 23.000 de lei. Că acolo e primar de la PSD și se pare că ăștia-s și mai ”generoși”, că preferă cash-ul și au portbagaje adecvate la mașini.

Deocamdată, primarul Dorin Lojigan nu a anunțat dacă focul de artificii va fi în zona parcului central, aflat în lucru la acest moment, așa cum se obișnuia până acum.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

1 Comentariu
Cele mai votate
Cele mai noi Cele mai vechi
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: