m install
nello construct

Primăria Câmpia Turzii: Cinste și prețuire pentru personalitățile marcante ale Câmpiei Turzii

floris

În calitate de reprezentantă a comunității, administrația publică locală din Câmpia Turzii este responsabilă cu promovarea și evidențierea celor care, prin munca și activitatea lor, au contribuit decisiv la construirea orașului.

În acest sens, la inițiativa domnului primar, Dorin Nicolae LOJIGAN, municipalitatea va atribui titlul de „Cetățean de onoare post mortem” pentru două dintre personalitățile care au construit Municipiul Câmpia Turzii, prin emulația creată în jurul activității lor.

Domnul doctor Nicolae Traian CORNESCU va rămâne în istoria domeniului medical din Câmpia Turzii drept cel mai longeviv și apreciat medic și coordonator al Secției de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului „Dr. Cornel IGNA”. Cu o activitate medicală și managerială întinsă pe durata a 40 de ani, dr. Nicolae Traian CORNESCU și-a pus amprenta asupra sănătății și siguranței femeilor din Câmpia Turzii și comunele arondate.

Acest om incredibil a fost atât un medic desăvârșit, cât și persoana de care s-au legat speranțele unei nașteri perfecte și a unor femei sănătoase, din punct de vedere obstetric-ginecologic. Este o mare onoare, așadar, ca domnul primar – Dorin Nicolae LOJIGAN, împreună cu doamna consilier local – Finica OAIDA, să inițieze proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de „Cetățean de onoare post-mortem” pentru domnul dr. Nicolae Traian CORNESCU.

O altă personalitate marcantă, care a contribuit, efectiv, la construirea Municipiului Câmpia Turzii, a fost industriașul slovac, Izsó Diamant. Acesta a fost fondatorul Combinatului Metalurgic din Câmpia Turzii, pilon fundamental în crearea și dezvoltarea urbană a orașului nostru.

Ceremonia de acordare a celor două titluri de „Cetățean de onoare post-mortem” va avea loc miercuri, 24 ianuarie 2024, de la orele 11:00 în Sala Europa a Primăriei Municipiului Câmpia Turzii, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local. După aceasta, la orele 11:45, îi invităm pe toți cetățenii Municipiului, într-o zi plină de semnificație și istorie, la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române – care va avea loc în piațeta din fața Primăriei. Cu acest prilej, ne vom prinde cu toții în horă, în amintirea actului de la 24 ianuarie 1859!

Direcția Relații cu Comunitatea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: