m install
nello construct

Primăria Câmpia Turzii: Apreciere și respect față de credința martirilor greco-catolici

floris

Dintre toate drepturile și libertățile conferite persoanelor, cea confesională se numără printre cele mai importante și, totodată, delicate. Aceasta deoarece se referă la însăși credința și conștiința fiecărei persoane. Din nefericire, regimurile totalitare care au condus țara noastră, de-a lungul anilor, au oprimat această libertate, victimă căzându-i Biserica Română Unită cu Roma, Greco Catolică.

În memoria acelei opresiuni la care au fost supuși milioane de credincioși, Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din Blaj a găzduit evenimentul „Ceasul Vinerii Mari – 75 de ani de la dezlănțuirea prigoanei împotriva Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică”.

La simpozion au fost prezenți președintele României, domnul Klaus Iohannis, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Episcopii Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, precum și oficiali ai județului Alba.

Evenimentul a inclus slujba de Te-Deum, oficiată de Preasfinția Sa Cristian, cel mai tânăr episcop catolic din lume, precum și alocuțiunea Președintelui României, Mesajul Sfântului Scaun, și cuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Mureșan, Cardinal și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco Catolică.

Domnul, Dorin Nicolae LOJIGAN, a fost singurul primar din județul Cluj care a fost invitat la această solemnă întrunire. Dânsul și-a exprimat mulțumirea și aprecierea față de clerul Arhiepiscopiei de Alba Iulia și Făgăraș, fiind profund impresionat de stăruința în credință, manifestată de martirii Bisericii Române Unită cu Roma, Greco Catolică.

De altfel, edilul nostru onorează, fără discriminare, invitațiile pe care le primește de la toate confesiunile religioase recunoscute pe teritoriul României.

Direcția Relații cu Comunitatea

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: