Primăria Câmpia Turzii a decretat abuziv: Ziarul 21 are audiență dublă în comparație cu TurdaNews! Realitatea este exact invers!

abuz in serviciu

Primăria Câmpia Turzii a finalizat procedurile de achiziție publică pentru acest an, pentru serviciile de publicitate, în presa scrisă și online, însă concluziile sunt mai mult decât scandaloase: oficialii instituției au stabilit, ”din pix”, că Ziarul 21 are o audiență dublă în comparație cu TurdaNews, deși situația reală este exact invers!

 

Cum s-a produs acest lucru? Simplu: prin ”creionarea” unui caiet de sarcini favorabil celor de la Ziarul 21, fără să se țină cont de principiul audienței reale, așa cum este normal în achiziția de servicii de publicitate.

TurdaNews a fost singurul organ de media care a atras atenția asupra acestor nereguli, înainte de finalizarea procedurilor! Cu toate acestea, procedurile au continuat pe același principiu incorect!

Citește și:

Primăria Câmpia Turzii își bate joc de principiile corecte ale achiziției de servicii publicitare!

Concret, în urma procedurii de achiziție publică și a ”regulilor” impuse prin caietul de sarcini, societatea Toda Press SRL (care editează Ziarul 21) va primi în acest an suma de 25.272 lei (fără TVA), în timp ce TurdaNews (societate editoare: Geflo Media SRL) va primi suma de 12.960 lei (fără TVA), adică aproximativ jumătate. În mod normal, sumele ar trebui să coincidă cu audiența înregistrată.

TurdaNews este organul de media cu cea mai mare audiență în zona Turda – Câmpia Turzii, iar Ziarul 21 are cel mult jumătate din audiența TurdaNews. Tocmai de aceea, prncipiile și criteriile de atribuire a sumelor destinate publicității, prin achiziție directă, ar putea să genereze cercetarea organelor competente.

”Sunt curios dacă de data aceasta domnul primar Lojigan va chema DNA-ul, să cerceteze în Primăria pe care o conduce cum se poate ca să se inverseze principiile audienței în atribuirea contractelor de publicitate. Toată lumea știe că și la tv, de exemplu, 30 de secunde la Pro TV costă mai mult decât 30 de secunde la B1 TV. De ce?! Tocmai pentru că în cele 30 de secunde se vinde audiența!

Așa e în orice achiziție de publicitate, fie că este vorba despre achiziția de publicitate din partea unei instituții publice sau din mediul privat. Dacă în mediul privat, cel puțin teoretic, cineva poate cumpăra ceva mai scump, când e vorba de banul public principiile trebuie să fie corecte!

Este surprinzător cum Primăria Câmpia Turzii a reușit să inverseze audiențele, după bunul plac, favorizând astfel un organ de media, în detrimentul altuia! Pot spune că e scandalos! Aș dori să aflu o poziție oficială a Primăriei, să explice care este motivul real al aplicării acestui scandalos mod de achiziție publică, care inversează datele REALE ale audienței. Detaliile și dedesubturile achiziției pot fi și de ordin penal, dacă cineva este interesat să stabilească abuzurile și modul incorect de întocmire a caietului de sarcini.

Am înțeles că TurdaNews este un organ de media independent, poate incomod, iar din acest motiv nu suntem ”înghițiți”, dar nu poți face o asemenea procedură incorectă, doar pentru că așa vor ”mușchii tăi”! Au greșit și cei de la Primăria Turda, care ne-au defavorizat ca principiu, însă nu și-au permis să își bată joc de noi, înjumătățindu-ne audiența, din punct de vedere financiar, așa cum au făcut, abuziv, cei din Primăria Câmpia Turzii!

Îl aștept pe domnul primar Lojigan să lămurească aceste aspecte!”, a spus jurnalistul Gelu Florea, proprietarul TurdaNews.

Citește și:

Scandalul mitei din Primăria Câmpia Turzii! Se lasă cu plângeri penale! Vezi TOATE dedesubturile!

Alte organe de media locale, de la care s-au achiziționat servicii de publicitate, sunt: RefleqtMedia.ro (Blackbelt Marketing SRL) – 6.480 lei (fără TVA) și inTurda.ro (Intpozitiv Publicity SRL) – 5.184 lei (fără TVA).

Situația audienței (date înregistrate vineri, 25 mai 2018):

Conform datelor de audiență de ieri (Trafic.ro), TurdaNews.net a avut o audiență mai mare, pe localitatea Câmpia Turzii:

  • de 3,45 ori (+345%) mai mare decât RefleqtMedia.ro
  • de 3,80 ori (+380%) mai mare decât inTurda.ro
  • de 5,65 ori (+565%) mai mare decât Ziarul21.ro

Raportat la localitatea Turda, tot pentru ziua de ieri, audiența TurdaNews a fost mai mare în următoarele rapoarte:

  • de 2,95 ori (+295%) mai mare decât inTurda.ro
  • de 5,11 ori (+511%) mai mare decât RefleqtMedia.ro
  • de 7,59 (+759%) mai mare decât Ziarul21.ro

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top