pompa statie combustibili

Prețul carburanților scade și mai mult! Nu-ți vine să crezi! Vezi prețurile!

Prețul carburanților în zona Turzii continuă să scadă, pe fondul scăderii barilului de petrol la nivel internațional, în contextul pandemiei de coronavirus și a ”războiului” dintre Rusia și Arabia Saudită. Azi, prețul la pompă era cu aproximativ 1 leu mai ieftin comparativ cu prețul afișat la finele anului 2019!

Cel mai mic preț afișat la benzina standard este de 4,61 lei/litru, preț care se regăsește la stațiile Lukoil (Turda și Câmpia Turzii) și Petrom (Câmpia Turzii).

Iată prețurile la benzina standard, valabile azi (comparativ cu cele din data de 14 martie 2020):

– Petrom (Câmpia Turzii): 4,61 lei/litru (-14 bani)

– Lukoil (Turda și Câmpia Turzii: 4,61 lei/litru (-23 bani)

– OMV (Turda): 4,73 lei/litru (-15 bani)

– MOL (Turda): 4,75 lei/litru (-26 bani)

– Rompetrol (Turda): 4,75 lei/litru (-15 bani)

În cazul motorinei standard, prețul este un pic mai mare, însă tot a coborât binișor sub 5 lei/litru. Cel mai mic preț este înregistrat la pompele de la Lukoil (Turda și Câmpia Turzii) și Petrom (Câmpia Turzii), unde este 4,78 lei/litru.

Iată prețurile la motorina standard, valabile azi (comparativ cu cele din data de 14 martie 2020):

– Lukoil (Turda și Câmpia Turzii): 4,78 lei/litru (-25 bani)

– Petrom (Câmpia Turzii): 4,78 lei/litru (-13 bani/litru)

– OMV (Turda): 4,83 lei/litru (-15 bani)

– Rompetrol (Turda): 4,83 lei/litru (-15 bani)

– MOL (Turda): 4,83 lei/litru (-26 bani)

În luna iulie 2019, prețul benzinei ajunsese la circa 5,7-5,8 lei/litru în zona Turzii, însă de la 1 ianuarie 2020 s-au eliminat accizele din prețul carburanților, iar prețul a ajuns la circa 5,2-5,4 lei/litru în zona Turzii.

În cazul motorinei, prețul a coborât sub 5 lei/litru doar la unele stații de carburanți, în timp ce la altele este puțin mai mare de 5 lei/litru. Cel mai mic preț, azi, este tot la stația Petrom din Câmpia Turzii, unde prețul este de 4,91 lei/litru.

De menționat că prețul carburanților este mai mic decât cel înregistrat în anii 2012-2014!

Totuși, specialiștii nu văd cu ochi buni această ieftinire și spun că este efectul scăderii economiei, ceea ce nu este un lucru de dorit.

„Da. Preţul scăzut (din energie n.r.) ne poate ajuta, cotaţia mondială scade şi este normal, pentru că a scăzut cererea foarte mult, dar acesta nu este un lucru bun pentru economie. Căderea consumului înseamnă o scădere a producţiei şi înseamnă, de asemenea, şi o scădere a încasărilor companiilor din energie, ceea ce va duce în viitor la o scădere a ritmurilor de investiţii. Da, ne ajută pe moment, trebuie să folosim acest lucru, dar cred că nu trebuie să fim bucuroşi de aceasta cădere dramatică a cotaţiei petrolului”, a precizat Ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

Comentarii

ULTIMELE articole: