Premierul Florin Cîțu susține că nu se vor mai închide piețele și mall-urile chiar dacă crește numărul de cazuri Covid-19

florin-citu

În ultimul timp se discută foarte mult despre posibilitatea unui val 4 al pandemiei care se presupune că va lovi România și nu numai din toamna lui 2021. În acest context, românii se întreabă ce restricții se vor impune, având în vedere că vara aceasta s-au relaxat măsurile treptat.

Premierul României a susținut marți seara că nu vor mai fi închise piețele agroalimentare și nici mall-urile în cazul în care gestionarea pandemiei va necesita mai multe restricții.

‘Ceea ce pot să vă spun foarte clar este următorul lucru: nu vom mai închide, eu nu voi închide pieţele agroalimentare. Asta trebuie să fie foarte clar. Nu voi închide mall-urile. Asta, iarăşi, trebuie să fie foarte clar. Deci sunt chestii pe care nu le voi face. Nu voi închide economia. Asta este iarăşi foarte clar’, a declarat Florin Cîţu la Digi 24.

Întrebat despre scenariul cu 1.500 de cazuri de infectare pe zi la finele lui septembrie, premierul a spus că speră ca ‘Ministerul Sănătăţii să fie pregătit de aceste cifre, dacă deja le ştie’.

Importanța vaccinului în lupta contra virusului

El a subliniat încă odată importanța vaccinului în lupta contra virusului Covid-19.

‘Acum avem un vaccin, un vaccin care poate opri această pandemie. Trebuie doar să ne vaccinăm. (…) Este singura soluţie. (…) Acest val patru nu ar trebui să se întâmple (…). Aş vrea să ajungem cumva la toţi românii să le spunem că soluţia este vaccinarea. (…) Dacă ne vaccinăm nu ajungem acolo’, a afirmat Cîţu.

În ceea ce priveşte propunerea prezentată de ministrul Sănătăţii ca persoanele nevaccinate să aibă acces restricţionat în locurile neesenţiale în weekend, premierul a precizat că va vorbi mai întâi cu specialiştii.

‘Au venit multe propuneri şi data trecută de la Ministerul Sănătăţii, unele dintre ele le-am acceptat, pe altele nu le-am acceptat (…). Să văd ce spun şi specialiştii şi apoi vom lua o decizie în cunoştinţă de cauză’, a subliniat Cîţu.

Sursa: Cluj24

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top