Școala Gimnazială de la Luna se poate mândri de acum cu o sală de haloterapie, un proiect unic în mediul rural din zona noastră.
Sala a fost realizată de Clubul Rotary Câmpia Turzii pe fonduri proprii și cu sprijinul voluntarilor, dar și al administrației locale condusă de primarul Aurel Giurgiu.
Rotarienii din Câmpia Turzii nu sunt la primul proiect de acest gen, o altă sală de haloterapie a fost realizată și la Clubul Copiilor din Câmpia Turzii în scopul susținerii sănătăţii copiilor din municipiu, sală cu acces gratuit pentru toţi elevii din Câmpia Turzii.
Încă de la început, scopul proiectului a vizat efectul benefic al ionilor de sare pentru menţinerea unei stări de sănătate cât mai bune şi prevenirea afecţiunilor respiratorii la copii şi a avut în vedere faptul că bolile cronice ale căilor respiratorii inferioare, urmate de pneumonie, sunt afecțiunile cu cea mai mare rată de deces în cadrul bolilor respiratorii.
Revenind la proiectul de la Luna, președintele Clubului Rotary Câmpia Turzii – Marius Pricopie spune că relația de prietenie cu administrația locală se va concretiza și prin alte proiecte de viitor.
„Suntem la a doua sală de haloterapie, am considerat că putem extinde acest proiect pentru că este nevoie de aces tip de sală având în vedere că beneficiile din punct de vedere medical sunt multiple…ne-a întârziat puțin pandemia dar încet-încet am ajuns la final. Sper ca elevii să beneficieze în număr cât mai mare de el…proiectul a fost realizat din donațiile clubului, în valoare de aproximativ 5.000 euro” spune Marius Pricopie.
Directorul Școlii Gimnaziale Luna, Adina Maier informează că vor beneficia de această sală atât elevii cât și cadrele didactice care doresc să-și continuie activitatea într-un mediu sănătos.
La final primarul Aurel Giurgiu a enumerat și cele mai importante proiecte realizate în anul 2021, dar și pe cele aflate în curs de implementare.
El afirmă că a fost cel mai greu an de când își exercită atribuțiile de primar. Cele finalizate fac referire la dispensarul uman realizat pe PNDL, trotuare la Gligorești, proiectele pe drumuri au fost și ele definitivate, în proporție de 95% este realizat și proiectul pe Măsura 7.2, cu excepția unei străzi care trebuie refăcută din cauza mașinilor de mare tonaj care o tranzitează.
Pentru anul următor s-au depus proiecte pe Anghel Saligny care vizează infrastructura din cartierul Avram Iancu pentru cele 103 case; în acest an un obiectiv important au fost școlile din toată comuna investițiile nefiind puține la număr. Se fac pregătiri pentru sezonul rece în sensul achiziției de antiderapant, se va acționa cu utilajele din dotare pentru deszăpezire în regie proprie și multe altele.
Nu în ultimul rând la final de an gândurile administrației locale se îndreaptă spre sărbătorile de iarnă și urările de sănătate și an îmbelșugat, adresate lunenilor.