În cursul zilei de ieri la sediul Prefecturii Cluj a avut loc o întâlnire cu conducerea CPL CONCORDIA –FILIALA CLUJ ROMÂNIA SRL, mediată de Prefectul Irina Munteanu.
La eveniment au participat atât primarii comunelor unde operatorul economic are activitatea de furnizare și distribuție de gaze natural, cât și un reprezentant al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea NV Cluj, pentru a analiza situația de fapt și a identifica eventualele soluții viabile în contextul intenției declarate de CONCORDIA de a renunța la activitatea de furnizare de gaze naturale pentru un număr de 22.511 consumatori (persoane fizice și persoane juridice) din județul Cluj.
Reamintim că CPL Concordia România a notificat toți abonații că va renunța la serviciul de furnizare a gazelor naturale. Vorbim despre peste 22.000 de abonați din județul Cluj, adică circa 80.000 de oameni!
Cei de la CPL Concordia au trimis deja notificări scrise abonaților pentru a-i anunța că au timp la dispoziție 21 de zile pentru a-și schimba furnizorul.
Clienții vor trebui să își găsească alți furnizori. CPL Concordia va rămâne proprietară pe țevi, dar nu va mai furniza gaze naturale.
În urma întâlnirii de ieri de la Prefectura Cluj s-au conturat următoarele concluzii:
CPL CONCORDIA FILIALA CLUJ ROMÂNIA SRL, prin informarea transmisă clienților din portofoliul societății privind alegerea unui alt furnizor de gaze naturale, a dorit să aducă la cunoștința acestora contextul actual în care se regăsește piața de gaze naturale cu implicații semnificative asupra activității de furnizare și, totodată, să vină în întâmpinarea clienților prin reiterarea dreptului clientului final prevăzut de legislația în vigoare, de a alege un furnizor de gaze naturale a cărui ofertă să corespundă cel mai bine nevoilor sale, fără însă a comunica un termen ultimativ cu privire la sistarea activității de furnizare a gazelor naturale la locurile de consum ale clienților finali ai societății.
În cazul primăriilor comunelor unde operatorul economic are activitatea de furnizare și distribuție a gazelor naturale, problemele sunt specifice, de aceea, s-a convenit ca operatorul economic să poarte discuții punctuale cu reprezentanții fiecărei unități administrativ-teritorială afectată.
„Nici unul dintre actualii clienți nu va rămâne în afara sistemului de furnizare de gaze naturale; recomandarea este aceea de a alege furnizorul în baza unei analize proprii adaptate la nevoile fiecărui consumator, potrivit prevederilor legale în vigoare, în caz contrar, urmând a fi preluați de furnizori de ultimă instanță.
Reiterăm faptul că instituția noastră va fi în contact permanent cu conducerea acestui operator economic și cu primarii comunelor afectate pentru a ne asigura că cetățenii nu vor avea de suferit în urma acestei decizii” transmite Prefectura Cluj.
Mii de clujeni riscă să rămână fără gaze din cauză că un furnizor se retrage de pe piață
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.