Poziţia PD-L Turda: „Suntem învingători”

nello construct

Chiar dacă nici unul din cei doi candidaţi ai PD-L Turda pentru alegerile parlamentare de la finele lunii noiembrie nu au reuşit să ajungă în Parlament, democrat-liberalii turdeni consideră că „formulele discutabile” i-au privat de ceea ceea ce în mod normal ar fi meritat, având în vedere că „după cum sunt rezultatele, suntem învingători”.

                                  

Candidaţii PD-L Turda pentru Parlamentul României, Tudor Ştefănie şi Vasile Miclăuş, s-au declarat mulţumiţi de rezultatele obţinute la alegerile din 30 noiembrie, în condiţiile în care fiecare a câştigat colegiile în care a candidat, la mare distanţă de următorul clasat.

„Am avut al treilea număr de voturi din cei 24 de candidaţi, cu 23.300 de voturi. Domnul Miclăuş a avut al concilea rezultat pe judeţ, pe toate colegiile”, a comentat preşedintele PD-L Turda, Tudor Ştefănie. Totuşi, democrat-liberalii nu şi-au ascuns nemulţumirea faţă de actualul sistem de desemnare a reprezentanţilor în Parlament, care permite existenţa unor parlamentari votaţi de câteva sute de oameni, în timp ce alţii cu 10.000-20.000 de voturi trebuie să se „mulţumească” cu faptul că au câştigat detaşat alegerile în propriul colegiu.

Printre nemulţumirile democrat-liberalilor s-a aflat şi modul în care ceilalţi contracandidaţi şi-au făcut campania electoprală, PD-L reproşând faptul că s-au folosit prea multe atacuri şi zvonuri fără nici o susţinere, cu scopul clar de a discredita şi de a ştirbi imaginea candidaţilor democrat-liberali. Tot ca nemulţumire a fost prezentat şi modul în care One TV Cluj a acţionat în campania electorală, aducându-se acuze directe postului clujean că ar fi adus imense deservicii comunităţii turdene.

 

PĂRERILE ÎNVINGĂTORILOR ÎNVINŞI

 

Tudor Ştefănie:

„Din nefericire, nu am avut şansă, la doar 400 de voturi şi a ajuns în Parlament colegul meu de la PSD, cu o reprezentare de circa 6% din numărul votanţilor”.

„Valoarea candidaţilor ar trebui să asigure prezenţa în Parlament, nu pe baza unor formule discutabile”.

„Am avut un rezultat foarte bun, care confirmă faptul că suntem cei mai buni oameni politici la acest moment”.

„Ceilalţi candidaţi au folosit tot felul de mijloace incorecte pentru a mă ataca pe mine şi pe domnul Miclăuş”.

„Nici un turdean nu a ajuns în Parlamentul României. Noi ne mâncăm între noi şi nu ştim să ne solidarizăm. Am spus că dacă un turdean era în Parlament, era o şansă deosebită pentru noi”.

„Am fost învingători doar pe hârtie”.

„Funar a fost introdus intenţionat, de către celelalte două partide, pentru a mă împiedica să fac 50% plus 1”.

„One TV Cluj a făcut multe deservicii comunităţii turdene. Au fost telefoane comandate. Dacă aveau ceva despre mine, din 1996 până acum, mă sancţionau demult. Am fost târât în procese penale, ca să mă tot justific”.

 

Vasile Miclăuş:

„Aşa cum arată rezultatele, suntem învingători. Al doilea clasat, în cazul fiecăruia, are mai puţin de jumătate din voturi”.

„Am fost învinşi de o lege strâmbă, care nu are nimic cu democraţia”.

„O anumită formaţiune politică nu a dus nici unul din mandate de pe primul loc”.

„Există o mare deznădejde în rândul cetăţenilor, dar să nu demoralizeze. Există mesajul ca pe viitor să nu se mai prezinte la vot, dar eu le spun să iasă în număr cât mai mare, ca votul lor să trimită în Parlament pe cine trebuie”.

„Ce reprezentativitate poate avea un parlamentar care n-a fost votat de alegători? Ce vor spune ei?”.

„Promitem turdenilor că ne vom face datoria până la capăt”.

Amândoi am depăşit 40%, iar următorul clasat are sun 20%. E clar cine e învingătorul, dar legea a fost făcută în aşa fel de partidul aflat la guvernare”.

„Nu ne dorim să mai menţinem aceste legi antidemocratice în România. Am păşit câţiva paşi înapoi pe drumul democraţiei”.

„Nu ne simţim învinşi, pentru că suntem învingători”.

„Din 10 colegii de deputaţi, am câştigat 8, iar din 4 colegii de senat, PD-L a câştigat în toate 4”.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: