luna2

Povestea Luna Solai, afacerea care produce ulei de floarea soarelui și are trei certificate internaționale

Povestea de succes a uleiului de floarea soarelui de la Luna o are în prim plan pe Felicia Tulai, care a părăsit capitala și cariera din media pentru casa de la țară și anteprenoriat.

Într-un interviu pentru Cluj24, Felicia a povestit cum a simțit că are nevoie de o schimbare și a decis să o ia pe drumul antreprenoriatului și să se implice în activitatea familiei, care a început să preseze ulei de floarea soarelui la rece.

„În email-ul pe care l-am dat echipei mele când am plecat am spus așa: «În 13 septembrie se fac 7 ani de când lucrez în acest domeniu. La 7 ani și un copil merge la școală, mi-am propus să trec într-o altă etapă de maturizare.” a menționat Felicia Tulai despre demisia de la job-ul din București.

O figură importantă atât în povestea brandului Luna Solai cât și în viața Feliciei este tatăl acesteia, care din păcate a decedat anul trecut.

Acesta avea o moară și o presă de ulei acasă, unde presa ulei pentru oamenii din zonă când Felicia i-a întins o provocare:

,,…aș vrea să facă pentru mine 1.000 de litri de ulei, ce ar însemna asta și cât ar costa. I-am spus că este pentru colegii mei de la muncă.

Când am venit acasă cumpărase sămânță, l-am simțit bucuros că a făcut ceva pentru mine.

Am zis că, până îmi găsesc compania la care să merg, îl provoc pe tatăl meu să facem împreună ulei și într-un an de zile validăm dacă funcționează sau nu povestea aceasta.”

În interviu, Felicia menționează copilăria petrecută în satul Luna și puterea de care un om are nevoie pentru a deschide un nou capitol, de a-și asuma un risc și de a începe proiecte noi.

În 2014, după ce au trimis uleiul la Bruxelles pentru evaluare, Luna Solai a primit diploma Superior Taste Award și a devenit furnizor al Familiei Regale a României.

Tot în 2014, au început construcția unei mici fabrici care s-a finalizat în 2016.

Interviul complet aici:

FOTO/ Luna Solai, afacerea care a pornit dintr-un garaj și a ajuns până la Bruxelles.

Comentarii

ULTIMELE articole: