marian morar
m install
nello construct

Polițiștii din Câmpia Turzii i-au găsit o armă acasă, neautorizată! Ce pedeapsă a primit la Judecătoria Turda?!

zamblau eugen

Un bărbat din Câmpia Turzii a fost trimis în instanță, fiind acuzat de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (art.342 NCP), după ce polițiștii din Câmpia Turzii i-au găsit acasă 2 arme neletale, pentru care nu avea autorizație (deși era necesară), în urma unei descinderi din data de 12 martie 2022.

Ajuns în fața instanței, bărbatul a ales să meargă pe varianta recunoașterii faptelor, situație în care pedeapsa este ceva mai blândă.

Totul a pornit după ce bărbatul s-a lăudat unor apropiați că deţine un pistol „cu gloanţe adevărate” pe care l-ar fi adus din altă ţară. Un martor a spus că acesta își ține pistolul și gloanțele într-o noptieră de lângă pat.

În urma descinderii polițiștilor, au fost găsite două pistoale funcționale, neletale, acestea fiind arme care se încadrează în procedura autorizării, fiind arme de foc scurte (pistol sau revolver) confecţionate special pentru a produce zgomot sau pentru a împrăştia gaze nocive, iritante sau de neutralizante.

”În ceea ce priveşte persoana inculpatului, instanţa reţine că acesta are în prezent vârsta de 50 de ani, este căsătorit, a absolvit 10 clase în sistemul educaţional, este pensionar de boală, iar potrivit fişei de cazier judiciar depusă la dosar, inculpatul nu are antecedente penale, fiind la primul contact cu legea penală. De asemenea, potrivit înscrisurilor în circumstanţiere, inculpatul este perceput ca fiind o persoană integrată social în comunitatea din care face parte, muncitoare şi în acelaşi timp un bun coleg, acesta fiind de profesie instalator până la data pensionării sale de boală.”, a menționat instanța.

Judecătoria Turda i-a dat o amendă penală de 2.000 de lei, echivalentul a 100 de zile-amendă. De asemenea, i s-au confiscat armele și cartușele. Însă, plata amenzii s-a amânat pentru un termen de supraveghere de 2 ani, de la data rămânerii definitive a acestei sentințe.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2