m install
nello construct

Poliția trage un semnal de alarmă: atenție la escroci! Clujenii sunt înșelați cu premii fictive!

floris

În această perioadă escrocii devin tot mai activi. Din acest motiv dorim să tragem un semnal de alarmă, astfel încât cetăţenii să nu se lase înşelaţi de cei care le transmit prin intermediul telefonului că au fost desemnaţi câştigători ai unor premii.

Escrocii acţionează şi folosesc diferite metode de a înşela. De această dată un clujean a fost înşelat cu 500 de lei, după ce a fost contactat telefonic de către o persoană care l-a informat că reprezintă o companie de telefonie şi că a fost desemnat câştigătorul sumei de 5.000 de lei. Evident că pentru a intra în posesia premiului, bărbatul a achitat suma de 500 de lei reprezentând comision de transfer.

Atragem atenţia cetăţenilor să nu se lase atraşi în cursa întinsă de astfel de escroci şi să ţină cont de câteva recomandări:

nu furnizaţi informaţii personale sau coduri de reîncărcare valorică pentru cartelele preplătite de telefonie mobilă. Dacă aţi răspuns deja unor mesaje de acest tip, întrerupeţi comunicarea cu sursa lor prin neaplicarea instrucţiunilor primite de a tasta anumite coduri pe telefonul mobil;

în momentul în care primiţi mesaje prin care sunteţi informat că sunteţi câştigătorul unui concurs, verificaţi veridicitatea informaţiilor la operatorii de telefonie mobilă – serviciul clienţi, folosind numărul scurt pe care operatorii de telefonie îl pun la dispoziţia clienţilor;

nu daţi la curs la mesajele primite pe telefonul mobil, prin care sunteţi anunţaţi că sunteţi câştigătorul unui concurs.

nici o firmă care organizează concursuri cu premii nu solicită prin s.m.s., e-mail sau telefonic date despre conturi bancare, parole şi date personale ori coduri de reîncărcare valorică pentru cartele de telefonie mobilă.

studiaţi informaţiile puse la dispoziţie de organizatorii promoţiilor în presa scrisă, internet sau chiar pe etichetele produselor participante la promoţie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 57 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: