m install
nello construct

Poeziile lui Eminescu au prins viață, la Câmpia Turzii

floris

✅Ziua Culturii Naționale, când comemorăm 174 de ani de la nașterea marelui, Mihai Eminescu, a fost marcată într-un mod inedit, la Câmpia Turzii.

Momente speciale pentru un poet de geniu au fost puse în scenă la școlile din municipiul nostru, dar și la Muzeul „Prima Școală Românească”, iar domnul primar a asistat la toate.

La Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” domnul Dorin Nicolae LOJIGAN a stat în bancă, alături de elevi, participând împreună cu aceștia la reinterpretarea unei poezii scrisă de Eminescu. Astfel, poezia „Ce-ți dorescu eu, ție, dulce Românie?” a devenit „Ce-ți doresc eu, ție, dulce Câmpie?”.

❗Opera eminesciană a fost reinterpretată, prin muzica, picturile și scenetele pregătite de elevii de la școlile noastre, înt-un joc frumos de sunet, culoare și talente.

🆙Domnul primar transmite sincere felicitări elevilor și cadrelor didactice care au avut inițiativa de a-l omagia pe Mihai Eminescu într-o modalitate atât de specială!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 54 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: