Podul peste Râul Arieș ar putea fi redeschis mai repede!

pod aries

Zilele trecute, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj, a anunțat că în baza lucrărilor de reparații pe DN1, km 444+840, la podul peste râul Arieș, în localitatea Turda, pe raza de administrare a SDN Cluj, se efectuează lucrări de cămășuire elevație pilă și armare/turnare riglă. De asemenea, aceștia anunță că lucrările sunt în grafic.

Acum, deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu a discutat cu reprezentanții ARL și DRDP accelerarea lucrărilor și se ia în calcul redeschiderea podului cu aproximativ o lună mai repede decât estimarea inițială.

„Accelerarea lucrărilor la podul peste Arieș a fost subiectul central al discuției de azi cu reprezentanții ARL și DRDP. În acest moment, deschiderea podului cu aproximativ o lună mai repede este o posibilitate pe care DRDP o ia în considerare.
Sper că după analiza costurilor suplimentare – reprezentate de o mobilizare dublă a macaralei -, specialiștii DRDP vor înțelege că acestea sunt nesemnificative în comparație cu beneficiile pentru cetățeni, în cazul deschiderii anticipate a podului. Mai mult, e și în interesul constructorului să finalizeze lucrarea înainte de venirea iernii, pentru a evita eventualele amânări ale lucrărilor din cauza condițiilor meteo nefavorabile”, a explicat Viorel Băltărețu.

Parlamentarul spune că accelerarea lucrărilor nu se va face în detrimentul calității.

Între timp, DRDP a întocmit cereri către CNAIR pentru repararea și asfaltarea bucății de drum cuprinse între pod și intersecția cu Str. Armatei.

Termenul stabilit inițial pentru deschiderea podului peste Arieș este 22 decembrie 2021. Dacă lucrările vor fi accelerate, podul ar putea fi redeschis și din luna noiembrie.

Citește și:

Lucrările la podul peste Arieș sunt în plină desfășurare

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top