PNL Turda: Cine este Gheorghe Dan Grigoriu, noul reprezentant al Adunării Generale a Acționarilor la Societatea Comercială Compania de Apă Arieș sau… la vremuri noi, tot noi!

Proiectul de Hotărâre propus spre dezbatere și adoptare în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local din 4 iulie 2016, privind desemnarea noului reprezentant al Municipiului Turda în Adunarea Generală a Acționarilor la Societatea Comercială Compania de Apă Arieș (CAA), a atras imediat atenția grupului de consilieri liberali, datorită unui aspect particular.

Este vorba chiar de persoana desemnată de inițiatorul proiectului, domnul primar Cristian Matei, pentru a deveni noul reprezentant al comunității turdene în AGA la CAA (din argumentele aduse de inițiatorul proiectului în sprijinul acestei ”necesare” înlocuiri, noi am înțeles că reprezentantul Municipiului Turda de până atunci, doamna Mihaela Bujor, este un om incomod, care și-a îndeplinit în totalitate mandatul primit din partea fostului Consiliu Local, atrăgând atenția asupra aspectelor de nelegalitate din cadrul ședințelor AGA – ca atare, considerăm noi, motivele înlocuirii sale sunt puerile și lipsite de substanță!).

Dar cine este noul reprezentant al Municipiului Turda în AGA la CAA? Este o întrebare la care fiecare cetățean al Turzii trebuie să afle răspunsul, căci proiectul, nesusținut de grupul consilierilor liberali, a trecut la votul în plen, iar Compania de Apă Arieș este unul dintre cei mai importanți actori economici locali, cu impact direct asupra vieții de zi cu zi a turdenilor. Suntem, desigur, în asentimentul consilierului local PSD Nicolae Roș, cel care afirma în cadrul ședinței de Consiliu Local că: ”Oricine este propus, trebuie fie să fie în persoană şi să răspundă, fie să avem un CV ca să ştim care sunt calităţile care îl recomandă pentru această funcţie”. Păi, să vedem atunci cine este și care sunt calitățile care îl recomandă pentru această funcție?

În fapt, este vorba despre domnul Gheorghe Dan Grigoriu, al cărui CV de prezentare l-a avut fiecare consilier pe masa de lucru. Trecând în revistă respectivul CV, consilierii liberali au surprins o serie de aspecte care pot contura fundamentele și competențele profesionale ale celui propus spre desemnare. În ceea ce privește pregătirea profesională, domnul Gheorghe Dan Grigoriu este, conform propriului CV, absolvent al Academiei de Partid ”Ștefan Gheorghiu”, creuzetul formării cadrelor bine pregătite ale Partidului Comunist Român de dinainte de 1989, acolo unde ajungeai să studiezi marxism-leninismul în stare pură la nominalizarea filialei locale a PCR, dar numai pe baza unor merite recunoscute de bun comunist și activ propagandist. Finalizând studiile politico-idologice în anul 1988, cu o diplomă de absolvire ce oferea competențe în Conducere și Organizare (ne întrebăm a ce anume?!), domnul Gheorghe Dan Grigoriu (am utilizat apelativul capitalist de domn, cu toate că, în cazul de față, apelativul materialist-științific de tovarăș se încadra și el în spiritul adevărului) și-a continuat pregătirea profesională prin absolvirea, în anul 2008, la 46 de ani, a Facultății de Drept și Administrație Publică din cadrul Universității particulare ”Spiru Haret” din București (acea ”Universitate” despre care toată mass-media afirmă că e doar o tipografie de diplome universitare mai mult decât îndoielnice!). Aflăm, apoi, din CV-ul domniei sale faptul că deține și un Permis European de Conducere a Computerului (ca și când computerul ar fi un fel de automobil, diligență, căruță, atelaj, bicicletă, trotinetă, roabă sau alte vehicule împinse sau trase cu mâna), formulare care ni se pare cel puțin bizară. Întâlnim în acest CV și o serie de cuvinte cheie care aduc obsesiv aminte de limbajul de lemn specific trecutului regim comunist, precum: locuri fruntașe.

Dincolo de activitatea desfășurată în cadrul Primăriei Turda, în zona birourilor financiare, domeniu pentru care domnia sa este probabil calificat, căci, după evenimentele din decembrie 1989, care au readus România în făgașul democrației, s-a stabilit ca diplomele eliberate de fosta Academie de Partid ”Ștefan Gheorghiu” să fie echivalate cu diplome de economiști, echivalente absolvenților Academiei de Studii Economice, domnul Gheorghe Dan Grigoriu s-a remarcat prin activitatea desfășurată în cadrul Clubului ”Tineretului” Turda, acolo unde funcționează ca președinte din anul 1986, o instituție ce avea drept obiectiv principal inocularea principiilor ideologiei comuniste în rândul tinerilor, și în cadrul Consiliului Municipal de Cultură al Municipiului Turda, acolo unde funcționează ca vice-președinte până în 31 decembrie 1989 (probabil că activa și pe mai departe dacă nu cădea regimul Ceaușescu, cu șanse uriașe de a deveni președinte), instituție care avea drept obiectiv principal promovarea culturii proletare (proletcultismului) în rândul maselor populare, după o expresie validată a fostului regim politic comunist. În aceste funcții, domnul Gheorghe Dan Grigoriu (am folosit, din nou, din dorința de a actualiza discursul, apelativul capitalist de domn) a coordonat activitatea unor formații artistice (cor, fanfară, ansamblu folcloric, brigăzi artistice – ce nostalgic și plin de parfum sună!, formații pop-rock), obținând locuri fruntașe (are farmecul lui limbajul de lemn, să recunoaștem!) la concursurile interne între brigăzile artistice (un fel de Daciadă artistico-ideologică).

Parcurgând acest CV ne-am întrebat din prima clipă dacă inițiatorul proiectului l-a studiat cu atenție înainte de a face această nominalizare nefericită (părerea noastră!)… Cel mai probabil da, ceea ce demonstrează, fără tăgadă, că resursa umană din cadrul PSD, impecabilă ideologic, este de-a dreptul inepuizabilă și suprinzătoare.

În ceea cei privește pe consilierii locali liberali, ei au considerat la vot că domnul Gheorghe Dan Grigoriu (din nou apelativul de domn) nu beneficiază de pregătirea și competențele necesare unei asemenea însărcinări publice, aceasta, dincolo de faptul că are un trecut politic și instituțional mai mult decât îndoielnic (”bine” că în România nu s-a adoptat legea lustrației, căci, altfel, domnul Gheorghe Dan Grigoriu se putea confrunta cu serioase complicații sociale). Poate crearea unei brigăzi artistice a CAA, în spiritul vechilor competiții de gen, ar fi un lucru demn de luat în seamă, acum că există un specialist al acestei forme de manifestare artistică?! Este doar o recomandare, care ține cont de competențele și experiența celui desemnat…

Rezumând, avem certa impresie că asistăm la un spectacol de marionete, toate firele nefericitelor păpuși ducând în mâna unui singur om. Foarte greu de ghicit…

Cu considerație față de fiecare cetățean,
Grupul consilierilor liberali din cadrul Consiliului Local Turda

Foto: inTurda

Comentarii

ULTIMELE articole: