media 148525296898454700

PNL începe să ”fiarbă”! Și nu din pricina guvernării!

Zilele trecute, unele poziții exprimate în spațiul public au arătat că în interiorul PNL există niște tensiuni, generate cel mai probabil de faptul că în vara sau în toamna acestui an ar urma să se organizeze Congresul partidului, pentru alegerea noii conduceri.

Până acum, au existat trei voci importante care au luat poziție împotriva actualului președinte PNL, Ludovic Orban. Este vorba de clujeanul Rareș Bogdan (europarlamentar), bistrițeanul Robert Sighiartău (vicepreședinte PNL) și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Cel din urmă, însă, a avut o poziție mai nuanțată, exprimându-și nemulțumirea că în fruntea partidului sunt mulți neaveniți.

Cascadorii râsului politic. Noi va trebui să demisionăm, nu ei!
În ultima perioadă am văzut că se discută mult în PNL despre demisii din funcții, se cer capete și se caută responsabilii ultimelor rezultate la alegeri.

Sunt unul dintre cei care am criticat practicile din partid mai demult, mai întâi în partid, iar apoi în public.
Nu am fost un susținător politic de-al lui Ludovic Orban, deși, ca sa fiu sincer, mi-a propus sa fac parte din echipa lui în mai multe rânduri.

Unii dintre cei care acum îl critică au acceptat oscioarele aruncate doar ca să prindă o funcție în partid.
Eu, de atunci, am vrut o reformare a PNL și am susținut altă echipă.
Ludovic Orban, îmi place să cred, m-a dorit în echipa sa pentru munca și rezultatele activității mele. Dar am refuzat.

Politic, însă, DA, am multe în a-i reproșa. Dar, stimați colegi reformatori, nu vreau să înlocuiesc pe cineva cu altcineva doar pentru că îi vânează scaunul de mult timp. Sau pentru că are costume mai frumoase și este mai tânăr. Vreau oameni mai performanți politic în fruntea partidului! În toate funcțiile. Oameni care s-au bătut și au câștigat bătălii electorale la vot direct în fața cetățenilor. 

Oameni care s-au validat politic și administrativ de-a lungul timpului, nu oportuniști, povestitori obosiți, politicieni de paie, oameni fără caracter. Oameni care au ceva concret de arătat și de spus. Nu oameni pe care nu îi votează nici propria lor familie. Nu oameni care stau la vânătoare de scaune și oscioare. Nu mă va putea conduce nimeni, niciodată, inferior politic.

Sunt deja de prea mulți ani în politică, am muncit enorm și nu mai accept incompetenți și incapabili să mă conducă.
Cum să reformezi o țară cu un partid nereformat condus de indivizi, unii dintre ei fără valoare politică, combinagii (dar bine orientați în gașca care trebuie sau susținuți de cine trebuie!)?!
Unii se urcă în aceste funcții, considerând ca le-au adus de acasă, de la mama lor, iar apoi doar cu SMURD-ul mai poți să îi dai jos.

Demisia lui Ludovic Orban nu e destul. Demisia tuturor acelora care au girat prin vot deciziile luate în BPN al PNL se impune. Dar, tocmai pentru că unii sunt politicieni autentici, nu mă aștept ca cineva să demisioneze sau să-și recunoască vreo responsabilitate. Dragi colegi, cred că noi, cei mulți din partid care nu am participat la luarea deciziilor în PNL, suntem responsabili că i-am lăsat să ne conducă în acest mod. Și tot noi va trebui sa demisionăm.

Da, mă gândesc!

PS: Pentru cei din partid, unii proclamați reformatori, care se întreabă iar “cine mai e și ăsta?!”, atașez ultimul raport al activității mele. Poate vor să ne comparăm!”, a scris Tișe pe pagina sa de Facebook.

Miza bătăliei este conducerea PNL-ului, cu consecința ulterioară a stabilirii candidatului pentru alegerile prezidențiale din anul 2024, an în care vor fi 4 rânduri de alegeri (europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale)! Sunt voci care consideră că liberalii clujeni ar putea forța preluarea conducerii partidului. Și nu este exclus să existe un astfel de scenariu, de vreme ce vocile critice au epicentrul la Cluj-Napoca, iar Emil Boc este plasat cel mai bine în sondajele interne ale PNL-ului, în ceea ce privește încrederea politică, reușind să șteargă mare parte din ”moștenirea” politică a guvernării sale din perioada crizei economice care a debutat în anul 2008, pe vremea președintelui Traian Băsescu.

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.