PMP Turda susține că există 7 proiecte cu fonduri guvernamentale sau europene care nu au fost implementate la timp, respectiv până la 31 decembrie 2021, iar vinovatul ar fi primarul Cristian Matei.
Popularii turdeni amintesc și despre o posibilă acțiune de demitere a primarului Cristian Matei, procedură care implică adunarea unui număr de semnături și apoi un referendum organizat în acest sens.
”Primarul Matei Cristian a căzut examenul prin care să-și demonstreze capacitățile manageriale în implementarea proiectelor europene, făcute de angajații Primăriei Turda cu multă trudă (și asimilate de el, în stilul ”tovarășei” Elena Ceaușescu). Șapte proiecte importante sunt cu termenele de finalizare depășite, iar acest lucru se vede și cu ochiul liber în toată Turda: haos, debandadă, lucrări de mântuială cu firme de casă, străzi săpate și abandonate.
Dacă era managerul unei societăți, deja era demis. Fiind primar, cetățenii îl pot demite doar în urma unui referendum, care să fie inițiat de vreo 12.000 de turdeni (semnatari) și la care să participe, ulterior la urne, minim 30% dintre persoanele cu drept de vot (vrei 15.000 de votanți), care să voteze cu o majoritate simplă (peste 50%) demiterea managerului incapabil/primarului.
Până atunci, primarul Matei Cristian are obligația să spună public de ce s-a ajuns în această situație și dacă nu cumva municipiul Turda are de plătit pentru incapacitatea sa, fiind vorba de bani europeni și de rigurozitate în implementarea proiectelor europene. Cine plătește ”oalele sparte”? Tot omul de rând, turdeanul pe umerii căruia ați majorat taxele și impozitele, din cauza incompetenței primarului?
Dacă mai are un pic de onoare, primarul ne va anunța luni la ședință că își cere iertare turdenilor și că își dă demisia, pentru a lăsa locul unuia capabil, care poate face față implementării unor proiecte făcute de angajații Primăriei. Ce ziceți, va anunța asta?
Proiecte care nu au fost realizate la timp (termen de finalizare: 31.12.2021):
1. Extindere și reamenajare Parc zoologic și de agrement Turda – 9.327.068 lei
2. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de est a orașului Turda – 45.133.721 lei
3. Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al orașului Turda, construire autobază și amenajare Park&Ride – 43.645.890 lei
4. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a orașului Turda – 40.417.364 lei
5. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de centru a orașului Turda – 35.770.594 lei
6. Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a orașului Turda – 25.110.603 lei
7. Regenerarea zonei Obelisc Mihai Viteazu prin crearea unui nou parc public în municipiul Turda – 18.141.829 lei”, au transmis cei de la PMP Turda.
Adrian Nap: Mă țin de promisiune și urmez procedurile pentru anularea hotărârii de rezonare, luată ilegal!
Președintele PMP Turda, consilierul local Adrian Nap, anunță că a depus plângerea prealabilă către Consiliul Local al Municipiului Turda, pentru anularea hotărârii de rezonare a localității (promovată de primarul Matei Cristian și votată de consilierii PNL-UDMR), prin care s-au majorat taxele și impozitele locale, anunță PMP.
”Am promis că mă voi lupta pentru interesul turdenilor, chiar dacă nu este o luptă ușoară. Am sesizat și Prefectura Cluj, am depus și plângere prealabilă către Consiliul Local și sunt dispus să mă duc și în instanță, pentru a demonstra ilegalitățile care s-au făcut pentru adoptarea acestui proiect de hotărâre, în defavoarea turdenilor.
Această bătaie de joc la adresa turdenilor, practicată de clanul Matei, trebuie să înceteze! Nu mai merge cu vorba bună, cu discuții, ci trebuie să acționăm concret! Am arătat clar cum au fentat numărul de voturi, mințind cu nerușinare sub tutela secretarului general al municipiului, Mărginean Mihaela, care nu și-a făcut treaba de a verifica respectarea legalității, dovedind astfel o incapacitate în exercitarea funcției, fie de natură profesională, fie de natură de supușenie față de primar”, a spus Adrian Nap.
