PMP Turda: Cum sprijinim SPORTUL, CULTURA și TINERETUL prin Proiectul ”Toți pentru Turda”

120156818 3472578506096101 8385195222024746377 n

Mulți au rămas uimiți atunci când le-am spus că avem o SOLUȚIE pentru finanțarea DIN ALTE SURSE a sportului (inclusiv a celui de performanță), a culturii și a susținerii tinerilor. Cum am mai spus: noi căutăm soluții pentru rezolvarea problemelor, nu pentru a opri finanțarea pentru sport, cultură și/sau activități de tineret! Acum a venit momentul să vă dezvăluim PROIECTUL ”Toți pentru Turda”.

Dacă alții, din actuala administrație, își înființează tot felul de asociații pentru a căpușa bugetul local sau pentru a masca șpăgile, noi propunem înființarea Asociației ”Toți pentru Turda”, al cărei scop să fie susținerea sportului și a sportivilor, susținerea culturii și susținerea tinerilor.

CARE E IDEEA DIN SPATELE ACESTUI PROIECT
Ideea este de a demonstra, cu toții, că suntem o comunitate conștientă, o comunitate în care ne implicăm direct sau indirect, o comunitate care are capacitatea să-și gestioneze viitorul, așa cum ni-l dorim. Prin acest proiect, se asigură finanțarea sportului, a culturii și a activităților de tineret, fără a se utiliza banii bugetului local, care astfel ar putea fi direcționați spre investiții!

CUM SE REAIZEAZĂ FINANȚAREA
Ca orice ONG, viitoarea asociație poate beneficia de contribuțiile persoanelor fizice și a persoanelor juridice (firme). În cazul persoanelor fizice, se poate dona 2% din impozitul anual plătit deja Statului, iar în cazul firmelor se poate dona 20% din impozitul pe profit (în limita a 0,5% din cifra de afaceri) sau 20% din impozitul pe venitul microintreprinderilor (în cazul societăților încadrate la microintreprinderi).
ATENȚIE: această procedură nu implică niciun cost suplimentar pentru persoanele fizice sau pentru firme! E vorba despre bani care oricum ar merge la bugetul de stat, dar prin această metodă pot fi direcționați spre comunitate!
Sumele anuale potențiale la nivelul municipiului Turda sunt imense!

CUM VOM AJUNGE LA FINANȚARE
În primul rând, vom solicita sprijinul tuturor firmelor care își desfășoară activitatea pe raza localității sau care au domiciliul fiscal pe raza Turzii. Oricum, așa cum am precizat într-o altă postare, ne-am propus o legătură mai strânsă cu mediul de afaceri, cu întâlniri regulate, în care să analizăm variantele de sprijin pentru problemele existente/sesizate.
În al doilea rând, vom desfășura ample campanii de informare și sprijin pentru cetățeni pentru a depune formularele necesare la ANAF, în vederea redirecționării unei părți din impozitul deja plătit Statului, către asociația ”Toți pentru Turda”.

CUM SE VA ASIGURA CONDUCEREA ASOCIAȚIEI
Municipiul Turda va fi parte în această asociație (asigurând sprijin logistic și financiar, mai ales în primii 1-2 ani de la înființare), însă conducerea va fi stabilită din mediul apolitic (se va da anunț public în acest sens).
Deciziile în ceea ce privește participarea Municipiului Turda vor fi luate prin decizii ale Consiliului Local, ca for reprezentativ al turdenilor. Deciziile în cadrul asociației se vor lua conform statutului asociației.

CE SE VA FINANȚA
Cum am precizat mai sus, sunt vizate în principal trei domenii: SPORT, CULTURĂ, TINERET.
La SPORT, ne dorim o finanțare adecvată pentru echipa de handbal Potaissa Turda, care a reușit performanțe notabile, an de an și care are un centru de copii și de juniori foarte performant. De asemenea, se va finanța echipa de fotbal, pentru a atinge performanțe mai bune, dar în special pentru a beneficia de un centru de pregătire pentru copii și juniori performant. Important: NU VA FI OMIS niciun sport! Iar sumele vor fi semnificativ mai mari decât cele alocate până acum!
La CULTURĂ, se pot finanța diverse proiecte culturale, chiar ale unor instituții precum Teatrul, Casa de Cultură, ONG-uri private sau persoane fizice.
La TINERET, ne-am dori finanțarea pentru susținerea dezvoltării unor tineri cu posibilități materiale reduse, pentru susținerea dezvoltării cunoștințelor de antreprenoriat în rândul tinerilor, pentru asigurarea unor burse pentru tineri – fie că este vorba despre burse sociale sau de performanță (din ciclul gimnazial, liceal, dar și universitar), pentru susținerea financiară a unor proiecte/idei dezvoltate de tineri, pentru susținerea unor activități destinate tinerilor etc.

CARE ESTE PROIECȚIA IMPLEMENTĂRII PROIECTULUI?
Acest proiect se va implementa într-un interval de 1-2 ani, iar în 3-4 ani va ajunge să funcționeze independent, gestionând sumele colectate de la persoane fizice și juridice de pe raza municipiului Turda.

CUM SE VA ASIGURA TRANSPARENȚA?
Fiind vorba despre un proiect care implică banii cetățenilor (chiar dacă nu este vorba de o cheltuială suplimentară din partea lor, ci doar de o redirecționare a unor sume care deja au fost plătite către bugetul de stat), transparența va fi maximă!
Astfel, trimestrial se va prezenta un raport de activitate, cu venituri și cheltuieli financiare, dar și cu finanțările concrete care au fost acordate. De asemenea, se va crea un site unde toate aceste date vor fi publice, tot timpul și vom da posibilitatea oricărui cetățean să solicite informații suplimentare.

Proiect GARANTAT de Emil Moldovan, primarul turdenilor!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top