m install
nello construct

Ploaia de meteori „Geminide” începe din această noapte. Va fi spectacol pe cer!

floris

Pasionații de astronomie vor sta cu ochii pe cer în zilele următoare, pentru că în perioada 11-16 decembrie va avea loc ploaia de meteori „Geminide”.

Considerat cel mai intens curent de meteori al anului, Geminide produce constant peste 1.000 de meteori în noaptea de maximum.

Valentin Grigore, președintele Societății Astronomice Române de Meteori (SARM), a subliniat că condițiile de observare a acestui fenomen astronomic sunt ideale în acest an, deoarece Luna va lipsi de pe cer. Maximum teoretic este așteptat în timpul nopții în Europa, aducând un avantaj suplimentar pentru observatorii din România.

Ploaia de meteori Geminide, unul dintre cei mai spectaculoşi curenţi de meteori, are loc, în fiecare an, în perioada 4 decembrie – 20 decembrie. Fenomenul poate fi observat pe tot globul, potrivit NASA.

În perioada de maxim sunt estimaţi să apară pe cer până la 150 meteori pe oră, o mare parte din ei fiind foarte strălucitori (bolizi). Meteorii Geminide au ceva deosebit: sunt mai lenţi decât alţi meteori şi foarte luminoşi.

Viteza meteorilor Geminide este una medie, 34 km/s. Meteorii Geminide sunt adesea strălucitori și intens colorați.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: